Saksa kool uuendas õppekavu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu saksa tehnoloogiakool sai haridus- ja teadusministeeriumi koolituslubade komisjonilt loa avada õppetöö kuuel uuel või uuendatud erialal.

Tehnoloogiakooli direktor Indrek Alekõrs märkis, et tulevast õppeaastast käivitub uus eriala arvutiteeninduses, spetsialiseerumisega teisel õppeaastal. Valida saab infotehnoloogia (IT) tugispetsialisti, IT müügispetsialisti või IT tööstusliku rakenduse suuna vahel.

“Olen kindel, et see on oodatud väljundiga eriala nii alustavatele kui tegutsevatele firmadele,” tõdes Alekõrs.

Täiesti uus on koolis müügiesindaja kaugõpe. Alekõrre sõnutsi avab see väga paljudele müügitööd tegevatele inimestele võimaluse omandada tasemeharidus.

Koolijuhi kinnitust mööda on koostöö ettevõtjatega andnud uue sisu IT tugispetsialisti, elektriku, kinnisvaramaakleri ja raamatupidamise õppekavadele. Neist raamatupidamisõpe annab koolilõpetanule võimaluse taotleda kutsekomisjonilt raamatupidaja 2. taseme tunnistust.

“Uued koolitusload on märk sellest, et ministeerium on tunnistanud meie õppekavad, arengukava, õppetingimused ja õpetajate kvalifikatsiooni nõuetele vastavaks,” rääkis Alekõrs.

Alekõrre sõnul jätkub koolis töö uute õppekavadega, plaanis on 2005. aastal avada rakendusliku kõrghariduse eriala IT ja 2006. aastal personalitöö valdkonnas. ITs rakenduslikule kõrgharidusele ülemineku on heaks kiitnud Pärnu linnavalitsuski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles