Citymarketi europalavik pole ostjaid nakatanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud neljapäeval soodushinnakampaaniaga “Europalavik” ostjaid suhkru, soola ja muu toidukraamiga peibutama asunud Citymarketi Pärnu kaupluses oli eile keskpäeval üpris rahulik.

Suhkrukuhilas hindu uudistanud vanem mees ütles, et magus teda enam ei meelita, sest kodus on paar kotti varuks. Ükskõikselt marssis mees mööda ka jahu-, makaroni-, tangaine- ja soolalademeist.

Hommikul paar kotti

Citymarketi päevakorrapidaja Signe Reimann kinnitas, et hommikutundidel paar 50kilost suhkrukotti siiski osteti, ent päeva peale on poes üpris rahulik.

“Suurem ostubuum on möödas, sest suhkru hind on tublisti tõusnud,” nentis ta.

Kui veel mõni nädal tagasi sai ostja hulgimüüjailt poolesajakilose suhkrukoti kätte 210 krooniga, siis Citymarketis maksis sama kogus suhkrut eile 315 krooni.

Reimann ütles, et soodushinnakampaania “Europalavik” polegi niivõrd hulgi ostma õhutav kui püüe teha inimesele igapäevaste toiduainete ja muude tarvikute ostmine käepäraseks. “Juhtkonna otsus oli selline, muud öelda ma ei oska,” sõnas ta.

Peale Saksa, Taani ja Hollandi tähistusega suhkru on Citymarket eripakkumiskuhja ladunud nii peent kui jämedat soola ning mitut sorti nisujahu, kaerahelbeid, riisi, mannat, makarone.

Suhkruvirnas pakke pika pilguga uurinud Eduard Kobar tõstis ostukorvi kolm kilost Saksa suhkru kotti. “Paar kilo on kodus olemas, paljukest meile, kahele inimesele, seda suhkrut ikka vaja on,” selgitas ta.

Suur kott suhkrut on kallis

Elupõline Viisnurga mööblimeister Kobar tõdes, et kahe inimese pension kulub elamisele ja raha suure koti suhkru ostmiseks on üpris raske koguda. “Ma usun küll, et hinnad Euroopa Liidus tõusevad veelgi, ja pensionärid saavad igal juhul peksa,” lausus ta. “Tulevik on üsna tume, veelgi enam tuleb pingutada, et ots otsaga välja tulla.”

Kobar arvas, et suhkrut on küllap igaüks vähemal või suuremal määral varunud, kuid jutud soola ja jahu kokkuostust on suuresti liialdatud. “Jahu ei anna ju kaua hoida, satikad tulevad sisse,” seletas ta.

Rahvasumma suhkru-, soola- ja jahutoodete aluste juures polnud eile näha ka Säästumarketis, Selveris ja T-Marketis. Kui eelmisel nädalal kummitas ostjaid soolapõud, mis kergitas soolapaki hinna kolmelt kroonilt viiele, siis eile jagus nii peent kui jämedat soola igasse poodi. Peene soola sai kätte kahe krooni ja 90 sendi eest ning jämeda kolme krooni ja 30 sendiga.

Selveris, tõsi küll, oli riiulis vaid kolm pakki jämedat soola. Nagu müüjad märkisid, kaob just jämedam sool laost müügisaali toodult aluselt kiiresti. Ja järjekordne toode, mis kokkuostjaid peibutab, on äädikas.

T-Marketis oli üpris tühjavõitu tangu- ja jahuriiul. Ajalehe uudistamise peale, kas riiulid tühjenevad kaubast neil päevil tavalisest märksa kiiremini, vastas müüja, et temal ei ole voli infot jagada, ta kutsub kedagi juhtkonnast.

Juhtkonna esindajaist esimene andis teada, et küsimustele saab vastuseid Tallinnast, ja järgmine teatas üpris käredal toonil, et ajalehesellidega pole kellelgi aega tegelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles