Cofidise boss: Taaramäe võib Touril etapi võita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Cofidise jalgrattameeskonna mänedžer Eric Boyer manitses Postimehele antud intervjuus Eesti fänne kannatlikkusele, kinnitades, et Rein Taaramäelt on tänavusel Tour de France’il liiga vara oodata kohta esikümnes.



Prantsusmaa praeguse parima tiimi juht Boyer (46) lisas, et Eesti lootusele on jõukohasem ülesanne etapivõiduni jõudmine. «Taaramäel on reaalne lõpetada 20 parema seas ja võita etapp. Loota kohta esikümnes on liiga vara. Taaramäe läheb Tourile õppima,» märkis 1988. aasta Touri kokkuvõttes viienda koha pälvinud Boyer.



Eelmine nädal oli Cofidisele edukas. Amaël Moinard võitis Pariisi-Nice’i velotuuri viimase etapi ja pälvis mägedekuninga särgi. Rein Taaramäe sai kokkuvõttes 8. koha. Kas tulemus oli ootuspärane?


Üllatus see kindlasti polnud. Taaramäe on hea rattur, kellel on suur potentsiaal. Ta oli esimest korda suurel velotuuril meeskonna liider ja see polnud kerge ülesanne. Terve Cofidis töötas tema heaks ja sama suurele toetusele saab ta loota ka tulevikus.



Eelmise hooaja lõppedes langes Cofidis kehvade tulemuste pärast Pro Tourist välja. Kas see oli raske löök?


Loomulikult. Kuulsin mõnede meeste suust nurinat, kuid minu seisukoht on: ratturi ülesanne pole rääkida, vaid sporti teha. Samas ei toonud Pro Tourist väljakukkumine kaasa suuri tagasilööke, sest Cofidisel on leping Pro Touriga, mis kindlustab meile osalemise kõikidel suurtel võidusõitudel. Meil on koht Giro d’Italial, Tour de France’il ja Vueltal. Sellest hoolimata tahame järgmiseks aastaks Pro Touri tagasi tõusta.



Olete paari kuuga saanud üheksa esikohta. Mida muutsite kahe hooaja vahel?


Suurt midagi. Cofidis koosneb peamiselt noortest ratturitest, kes on saanud vanemaks, kogenumaks ja tugevamaks. Nii hästi pole Cofidis kunagi hooaega alustanud.



Millisteks tulemusteks on Taaramäe sel hooajal võimeline?


Ta võib saada tähtsatel võistlustel kaks-kolm esikohta.



Kes on Cofidise liider mägedes juulis toimuval Tour de France’il, kus ka Taaramäe stardib?


Meil pole kindlat liidrit. Kõik üheksa stardijoonele asuvat ratturit on võrdsel positsioonil.



Taaramäe ilus sõit Pariis-Nice’il tõstis Eesti rattafännide ootused taevasse ja meie meest tahetakse näha Touri kokkuvõttes esikümnes.


Taaramäel on reaalne lõpetada 20 parema seas ja võita etapp. Loota kohta esikümnes on liiga vara. Taaramäe läheb Tourile õppima.



Touril on oodata kõva lahingut hetke parima ratturi Alberto Contadori ja võistluse seitsmekordse võitja Lance Armstrongi vahel. Kellele teie raha paneksite?


Ennustan Contadori võitu ja arvan, et Armstrong kokkuvõttes esikolmikusse ei jõua.



Kuigi Taaramäele tegi mullu pakkumise ka Itaalia Pro Touri klubi Liquigas, pikendas ta Cofidisega lepingut aasta võrra. Millise summa peavad nüüd teda himustavad meeskonnad välja käima?


Rahast ma ei räägi. Tegelikult on nii, et kui Cofidis jätkab meeskonna toetamist ka tuleval hooajal, sõidab Taaramäe meie juures ka 2011. aastal. Otsuse rahastamise kohta langetab Cofidis aprilli alguses.



(Taaramäe: kui Cofidise meeskond peaks ära kaduma ja saan uues tiimis vähem palka, kui mu praeguses lepingus 2011. aasta eest ette nähtud, kompenseerib Cofidis vahe.)



Cofidises sõidab ka teine Eesti rattur, Kalle Kriit. Mida temalt sel hooajal ootate?

Kalle on väga-väga hea rattur, kes on inimesena intelligentne ja sümpaatne. Ma ei võtnud teda Cofidisesse sellepärast, et Taaramäe tahtis. Eelnevalt Kallet jälgides nägin temas potentsiaali ning usun, et ta jääb Cofidisesse pikemaks ajaks kui üks hooaeg. Seda muidugi juhul, kui meeskond ära ei kao.



Prantsusmaad võib pidada Eesti ratturite teiseks koduks. Milline on eestlaste maine teie kodumaal?


Eesti ratturid on heas kirjas, nad teevad tõsiselt sporti ja on toredad inimesed.



Me ei saa üle ega ümber dopinguteemast. Kui puhas on rattasõit ja kas olete praeguse olukorraga rahul?


Põhjust rõõmustamiseks pole, kuid olen rahul arengutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles