Miljoninõudeid Segeri vastu arutab kohus mais

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Seger.
Mikk Seger. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu maakohtus toimus teisipäeval eelistung kolm inimest surnuks sõitnud Mikk Segeri vastu esitatud miljonitesse kroonidesse ulatuvate kahjunõuete asjus, kohus määras järgmise istungi mai lõppu.


Järgmine istung Segeri tsiviilhagi asjas toimub 27. mail, ütles Pärnu maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu.



Avariis poja kaotanud Raivo Kullamaa nõuab Segerilt 500 000 krooni moraalse kahju hüvituseks. Kaks poega kaotanud Ülle Kivisilla nõude suurus on 9,5 miljonit krooni.



Kannatanute ühe esindaja Anu Talu sõnutsi on enne istungi jätkumist vara kahjunõude sisu kommenteerida, kuna tsiviilasjas on esitatud taotlusi ja asjaolud võivad muutuda.



Segeri süüdimõistmine jäi lõplikult jõusse mullu oktoobris, kui riigikohus kergendas veidi noormehe süüdistust, kuid jättis talle mõistetud seitsme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse jõusse. Seger oli eeluurimise ajal kuus kuud vahi all, see aeg arvestati tema karistusest maha.



Riigikohtu kriminaalkolleegiumi otsusega jäi Seger süüdi ulatuslikus liiklusnõuete rikkumises ja selle tagajärjena kolme inimese surma põhjustamises. Samal ajal mõistis kolleegium ta õigeks mootorsõiduki alkoholijoobes juhtimises.



Kaitsja taotluse kergendada Segerile mõistetud vangistuse pikkust jättis riigikohus rahuldamata. “Arvestades tema süü suurust, ei anna tema osaline õigeksmõistmine alust kergendada esimese ja teise astme kohtu mõistetud karistust,” märkis riigikohus.



Süüdistuse järgi kihutas 2,34promillises alkoholijoobes Seger 2006. aasta 13. augustil Hondaga Pärnu poolt Rakvere suunas ja põrkas Vändra lähedal kokku kõrvalteelt peateele sõitnud Chrysler Visioniga.



Chrysleris olnud 17aastane Tauri, 22aastane Siim ja 24aastane Raino hukkusid. Vigastada sai Segeri autos olnud kaassõitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles