Sulailmad sulgevad kruusateid

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järgmisest nädalast hakkavad omavalitsused sulgema kruusateid rasketele veoautodele. Tänavu venib keeluaeg ilmselt tavapärasest pikemaks, sest suured lumevallid ei lase teedel kuivada.

Paide vallavanem Veljo Tammik ütles, et nädalavahetuseks ennustas ilmajaam üle kümne soojakraadi, mistõttu otsustas vallavalitsus maakonnas esimese omavalitsusena kruusateedel suurte autode liikluse keelata. «Tänavu jäävad teed eelmiste aastatega võrreldes kauem suletuks, sest teede ääres on suured vallid, mis sulades ei lase teel kuivada,» lausus ta.
Tammik lisas, et keelumärke iga teeotsa juurde siiski ei panda.

Lumelükkamisele kulus raha kolm korda rohkem
Kellel on tingimata tarvis keeluajal raske sõidukiga sõita, neil soovitas Tammik vallavalitsusest eriloa võtta. «Praegu on ööd veel külmad, nii et saaks teed kahjustamata sõita küll,» lisas ta.
Tammik kiitis kohalikke elanikke, kes teed ei lõhu, murelapsed on hoopis võõrad metsaveofirmad, kellele tee hilisem seis korda ei lähe.
Tavaliselt kulub Paide vallal talviti lumelükkamiseks 300 000 krooni, aga tänavu on see töö nõudnud juba ligi miljon krooni.
Sellest hoolimata kinnitas Tammik, et ka suveks plaanitud teetööd tegemata ei jää ja teid hooldatakse ka suvel. «Kokku tuleb muidugi hoida, kuid teed peavad ikka korras olema,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles