Pärnumaa kaitseliitlased tegid kokkuvõtteid ja vahetasid juhte

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik major Mehis Born.
Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik major Mehis Born. Foto: Urmas Luik

Laupäeval toimus Kaitseliidu Pärnumaa maleva korraline esindajatekogu koosolek, kus tehti eelmisest aastast kokkuvõtteid ja vahetati juhte. Malevapealiku abi kohalt lahkuda soovinud Mart Alliku asemele määrati ametisse Romek Kosenkranius.


Esindajatekogu on Kaitseliidu maleva kõrgeim kollegiaalne juhtimisorgan, mis koosneb kõigi malevkondade valitud esindajaist ja selle pädevuses on maleva juhatuse ja revisjonikomisjoni valimine ning maleva eelarve kinnitamine.



Maleva pealiku major Mehis Borni esindajatekogule tehtud ettekande kohaselt on Pärnumaa malev 2009. aastal kasvanud 81 tegevliikme ja 21 noorliikme võrra. Pärnumaa malev oma 1198 liikmega on suuruselt teine malev Eestis Tallinna maleva järel. Napilt väiksem on Harju malev, kaugemale selja taha on jäänud Alutaguse ja Tartu malev, vahendas Kaitseliidu Pärnumaa maleva teavituspealik Erik Reinhold.



Peale tegevliikmete on malevas 408 eriorganisatsioonide, Naiskodukaitse, Noorte Kotkaste ja Kodutütarde liiget, seega on maleva peres kokku üle 1600 inimese.



Pärnumaa kaitseliitlased võisid rõõmustada, et üle 90 protsendi õppekava täitmisega osutus Pärnumaa malev eelmisel aastal Eesti parimaks. „Selle tulemuse saavutamisel on oma roll olnud nii kaitseliitlaste aktiivsusel kui tegevuse mõistlikul plaanimisel,“ märkis maleva staabiülem major Marek Laanisto.



Esindajatekogule tehti teatavaks Kaitseliidu ülema käskkiri, millega vabastati oma avalduse alusel Pärnumaa maleva pealiku abi ametikohalt Mart Alliku ja määrati samale ametikohale Romek Kosenkranius.



Mart Alliku on malevapealiku abi ametikohal tegutsenud 2003. aastast. Tema olulisemad saavutused sellel ametikohal tegutsedes on olnud Raerühma loomine ja maleva sümboolika arendamine, nii malev kui malevkonnad on saanud uued lipud, taastati maleva teenetemärgi väljaandmise traditsioon. Samuti on Mart Alliku mänginud olulist rolli maleva lasketiiru renoveerimise ja laiendamise korraldamisel.



Kaitseliidu Pärnumaa maleva juhatus otsustas annetada Mart Allikule eeskujuliku ja tulemusliku teenistuse eest Pärnumaa Maleva teenetemärgi.



Alliku jätkab teenistust Kaitseliidus staabiohvitserina ja esindajatekogu pvalis ta maleva juhatuse liikmeks.



Romek Kosenkranius on Kaitseliidu tegevliige 2003. aastast ja teeninud nii rühmapealiku kui staabiohvitseri ametikohal. Tal on nooremleitnandi sõjaväeline auaste.



Vastavalt Kaitseliidu põhikirjale on maleva pealikul abi, kelle määrab ametisse ja vabastab ametist Kaitseliidu ülem maleva pealiku ettepanekul.



Maleva pealiku abiks ei saa olla Kaitseliidus palgalisel ametikohal teeniv või töötav isik. Maleva pealiku abi peamiseks ülesandeks on pideva sideme loomine maleva ning kohaliku elanikkonna ja omavalitsuse vahel ning maleva seltskondliku elu korraldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles