Pärnu tänavavalgustus hiilgab peaaegu endises headuses

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavavalgustuse ühed kõige kurjemad vaenlased on puude võrad.
Tänavavalgustuse ühed kõige kurjemad vaenlased on puude võrad. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna tänavavalgustuses on enam-vähem taastunud olukord, nagu see oli enne säästurežiimile üleminekut 2009. aasta detsembris.

„Ega neid tükiliselt saanudki lugeda, sest eesmärk oli keerata välja teatud arv lampe, et tarbitav võimsus kahaneks poole võrra – nii tuligi, et keskmiselt iga teine, aga et kesklinnas on võimsamad lambid, tuli äärelinnas välja keerata rohkem,” meenutas olnud aegu Enn Jaagor, Elwo Pärnu osakonna juhataja. „Nüüd on nad enamasti kõik tagasi keeratud, töö käib Riia maantee metallmastides, mida saab teha maa pealt. Tänavavalgustus hakkab elama oma normaalset elu: kus süttib, kus kustub, kus põleb lamp läbi.”

Lehelugejate mälu värskendamiseks olgu siinkohal osundatud abilinnapea Romek Kosenkraniust, kes põhjendas kokkuhoiu vajalikkust 2009. aasta 1. detsembri Pärnu Postimehe veergudel järgmiselt: „Kui meil varem oli aastas kasutada 660 miljonit (krooni – U. H), koguneb nüüd kõige optimistlikumate prognooside kohaselt ainult 540 miljonit. Selle vahe peame kusagilt kokku tõmbama.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles