Pärnus uuritakse kaitsealuste alleepuude tervist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanapargi allee.
Vanapargi allee. Foto: Henn Soodla

Eile alustati keskkonnainvesteeringute keskuse rahastatava projektiga „Pärnu looduskaitsealustele alleedele hoolduskava koostamine“, mille esmane tegevus on puude uurimine tomograafi abil.


Uurimise all on 400 Ringi, Vanapargi, Kuninga ning Pühavaimu tänaval kasvavat alleepuud. Tomograafuuring annab ülevaate puu seisundist ja selle sisemusest ilma puud kahjustamata, vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.



Peale tomograafuuringu mõõdetakse uuringu käigus puude tihedust, tehakse probleemsetest kohtadest fotod ja hinnatakse puude olukorda viie väärtusklassi süsteemis.



Puude uuring sellise tehnoloogia abil on Eestis esimene, seda teeb Soome ettevõte Puiden Hoito.



Uuringutele ja vastava ala spetsialistide soovitustele tuginev edasine hoolduskava valmib novembriks ning seda tutvustatakse avalikkusele. Toimub puude hooldust käsitlev koolitus spetsialistidele.



Projekti „Pärnu looduskaitsealustele alleedele hoolduskava koostamine“ kogumaksumus on 573 000 krooni, sellest linna omafinantseering on 89 000 krooni.



Valmiv hoolduskava on aluseks raha taotlemisel keskkonnainvesteeringute keskuselt edasiste tööde teostamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles