Kirikus tuuseldas salapärane külaline

Aarne Mäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru-Jaagupi kirikuõpetaja Tarmo Linnase hinnangul võis salapärane külaline olla mõni vee eest põgenev näriline.
Viru-Jaagupi kirikuõpetaja Tarmo Linnase hinnangul võis salapärane külaline olla mõni vee eest põgenev näriline. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru-Jaagupi kirikuõpetaja Tarmo Linnase üllatus oli suur, kui ta läinud nädala lõpul päeva ajal kirikusse astudes põranda all kõva müdinat kuulis. Natuke ringi vaadanud, leidis ta, et hulk asju on laiali aetud, kõikjale on jälgi jäetud ning laudpõrandat on siit-sealt näritud.



"Uurisin kohalike jahimeeste käest, nad arvasid, et küllap mingi näriline, tuhkur või ondatra," ütles Tarmo Linnas. "Eks ta elas heinamaal, aga vesi tuli peale ja ta jõudis vee eest põgenedes mööda vana keskküttetrassi kiriku põranda alla, ja et sealt välja saada, näris põrandasse augud."

Pastor jättis ukse lahti, et loom välja pääseks, kuid järgmisel päeval kuulis ta looma liikumist taas.

Salapärane külaline oli jätnud oma käpajäljed surnuraamile, väljaheited altari servale ning närinud lisaks põrandalaudadele ka küünlajuppe.

Linnase sõnul oli ka reedel kõva müdinat kuulda, kuid nädalavahetuseks saabus vaikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles