Firma maksab kolm esiklaasi kinni

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mähma külas elava Arvo Kuke auto esiklaasi tekkis sel talvel mitu kivitäket ning tõenäoliselt saab ta varsti endale tee-ehitaja kulul uue tuuleklaasi.
Mähma külas elava Arvo Kuke auto esiklaasi tekkis sel talvel mitu kivitäket ning tõenäoliselt saab ta varsti endale tee-ehitaja kulul uue tuuleklaasi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Maanteid mullu pinnanud firma otsustas kolmele autoomanikule purunenud esiklaasi kinni maksta, ehkki oma süüd tee lagunemises ta ei näe.


Aktsiaseltsi Lemminkäinen Eesti Virumaa osakonna juhataja Olari Vainokivi teatel sai firma kevade hakul maanteeameti vahendusel Viljandimaalt kolm nõuetekohaselt vormistatud kahjunõuet. Kõigis neis taotlesid autoomanikud, et neile kompenseeritaks teekattest lahti tulnud kivide tõttu purunenud esiklaas.



Vainokivi sõnul otsustas firma esiklaasid kinni maksta, kuigi pole mitte mingisugust tõestust, et kahjudel on seos Lemminkäinen Eestiga. «Oleme kokku leppinud, et maksame need kahjud kinni,» lausus ta.



Üks kolmest, kes peaks ehitusfirma kulul oma autole uue klaasi saama, on 2007. aasta Volkswagen Caddyga sõitev Mähma küla elanik Arvo Kukk.



Oma sõnul sai ta esimese täkke klaasi juba jaanuaris, kuid mitu järgmist tekkisid Viljandi ja Tartu vahelisel teel lennanud kivide tõttu veebruaris. «Siis võtsin ühendust maanteeametiga ja andsin teada, et kivid on teel lahti,» rääkis Kukk. «Kaks päeva hiljem pandi esimesed hoiatusmärgid üles.»



Et autol kaskokindlustust pole, oleks omanik pidanud 5000 krooni maksva klaasi ise kinni maksma. Mõtte kompensatsioonipalvega maanteeameti poole pöörduda sai Kukk ajalehest. «Läksin märtsi algul politseisse, kus minu auto esiklaas üles pildistati ning materjalid vormistati,» kirjeldas ta. «Seejärel saadeti mind maanteeametisse avaldust kirjutama.»



Ehkki ametlikult pole talle klaasikahju korvamisest teada antud, on ta saanud firmast telefonikõne, milles anti mõista, et nõudele vastatakse positiivselt.



Maanteeamet läkitas kõik kolm lahtiste kivide tõttu saadud nõuet edasi mullu suvel teid pinnanud firmale, kes on nüüdseks langetanud kahjunõudlejatele positiivse otsuse. Ameti avalike suhete osakonna esindaja väitel pole Viljandimaal rohkem kahjuhüvitamise taotlusi viimase paari aasta jooksul tehtud.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles