Hale finaal: vähe fänne, puudulik meelelahutus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selveri nurgaründaja Martti Rosenblatt tuli eile servi vastuvõtmisega korralikult toime. Taamal haigutamas tühjad tribüünid.
Tallinna Selveri nurgaründaja Martti Rosenblatt tuli eile servi vastuvõtmisega korralikult toime. Taamal haigutamas tühjad tribüünid. Foto: Toomas Huik

Eesti võrkpallimeistrivõistluste teine finaalmäng Tallinna Selveri ja Pärnu VK vahel jättis viimaste aastate mannetuima mulje.


Ilmselt on kolmel varasemal aastal Eesti meistriks kroonitud Selveri mäekõrgune ülekaal hooaja tähtsaimas faasis mõjunud uinutavalt ka võrkpallisõpradele, kes olid Audentese spordisaali tribüünidel täitnud pooled istekohad.



Geimide vahepeal või meeskondade mõttepausidel pidid vähesedki poolehoidjad enda lõbustamisega ise vaeva nägema, sest mängult puudusid publikule silmailu pakkuvad sarmikad tantsutüdrukud. Selveri mänedžeri Elari Labe sõnul ei saanud ta nädala kahel esimesel päeval tantsutüdrukute esindajaga ühendust.



Mai kahel esimesel päeval Lodźis toimuvat võrkpalli Meistrite liiga Final Fouri kaema sõitval Label on suurepärane võimalus poolakatelt mängu korraldamise köögipoolt tundma õppida.



Intriigidest kubiseva õhkkonna loomisele ei aidanud kaasa ka Pärnu võrkpallurid, kes pärast pingelise avageimi 28:26 võitmist justkui unne suikusid ning kahes järgmises vaid 13 ja 19 punkti teenisid.



Uskumatut ebakindlust näitas Pärnu neljandas geimis, kus ei suudetud hoida 11:2 ja 13:6 eduseisu. Põhiturniiri võitjad juhtisid veel 19:16, kuid tiitlikaitsja pani mängule punkti 9:3 lõpukiirendusega.



«Edu oli piisav, kuid Selver lõi tugevat servi ja nende blokk pidas. Meie hakkasime omakorda väristama ja platsil tekkis segadus,» lausus Pärnu nurgaründaja Andrus Raadik. «Samas polnud Selveri palling nii võimas, et see meie mängu niimoodi oleks halvama pidanud. Pärnu meeskond pole kindlasti murdunud, sest oleme Selverit sel hooajal küll ja veel võitnud.»



Kolme võiduni peetavat seeriat 2:0 juhtiv Selver võib neljanda kulla järjest kaela saada neljapäeval, kui meeskonnad Pärnus vastamisi lähevad. Kui vaja peaks minema neljandat kohtumist, peetakse see pühapäeval Kuressaares, sest Selveri kodusaal on samal ajal hõivatud.



«Peame kännu oma mängu eest ära lükkama, et veresoon peas verd läbi laseks ja arusaamatuid otsuseid nii palju ei tuleks,» märkis Selveri peatreener Avo Keel. «Poisid on heas vormis, kuid nad peavad kokkulepitud asjadest paremini kinni pidama.»



Kui avageimis oli Pärnu servi vastuvõtt tasemel, siis järgnevates geimides lõhkus Selver tugevate ja stabiilsete pallingutega külaliste mängu korralikult. Kehv vastuvõtt nullis ka Pärnu rünnaku, mis oli 36 protsenti Selveri 56 vastu.



«Pärnu vastu peamegi tugevasti servima, et nad saaks võimalikult vähe oma tugevaimat külge temporünnakut kasutada,» lausus efektiivselt tegutsenud ja 21 silma kogunud Kristjan Õuekallas.


«Peaksime Pärnust üle olema. Võitmine on rohkem enda kokkuvõtmise küsimus. Esimesed geimid on meil terve hooaja vältel probleemiks olnud,» lisas ilusate serviseeriatega hiilanud Martin Ruul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles