Lugeja pilt: kuri käsi tassis metsa alla prügi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal Paikuse vallas Silla külas Ogaliku põigus vedeleb metsa all sinna vargsi toodud prügikoorem.
Pärnumaal Paikuse vallas Silla külas Ogaliku põigus vedeleb metsa all sinna vargsi toodud prügikoorem. Foto: Lugeja pilt

Pärnumaale Paikuse valda Silla külla Ogaliku põiktänavasse tassitud prügikoorem, kus leidub nii kalastustarbeid kui kodusest majapidamisest välja visatud kraami, on vedelnud puude all pea pool aastat.


Pärnu Postimehele prügilasust fotod saatnud mehe sõnutsi on metsa alla toodud kraami hulgas mitu kalastustarvete kasti, aga ka kodusest majapidamisest välja visatud sodi. Vihje saatja sõnutsi on metsa alla toodud prügi autokoorma jagu.



Keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni juhtivinspektorile Lembit Miilile on vargsi metsa alla toodud prügikoorem hästi teda, sest väärteomenetlus risustaja väljaselgitamiseks on pooleli.



Miili sõnutsi tuli teade Silla külla tekkinud prügihunnikust eelmise aasta lõpus mõni päev enne suurema lume mahasadamist. Nüüd on praht välja sulanud.



Keskkonnainspektori jutu järgi on prügihunniku tekitaja väljaselgitamiseks võetud ütlused juba mitmelt inimeselt, kuid prahihunniku arvatav omanik, kelle isikuandmed prahihunnikus vedelesid, on seletustest kõrvale hiilinud.



“Saatsime tema aadressil jaanuaris ja veebruaris kutse, kuid need tulid tagasi. Nüüd ootab kahtlusalust sundtoomine politseiga,” seletas Miil, kelle jutu järgi võib see sündida juba lähima kuu jooksul.



Kui selgub, et kahtlustused vastavad tõele, peab prügi omanik oma kätetöö metsa alt ära koristama. Samuti ootab illegaalse prügila tekitajat kuni 18 000 krooni suurune trahv.



Kui keskkonnainspektsioon prügi metsa alla viimist ei tõenda, tuleb sodi koristada eraisikust maaomanikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles