Pärnu festivalil osaleb 100 tegevuskunstnikku

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Shin Yong-gu.
Kunstnik Shin Yong-gu. Foto: Erakogu

Täna kell 17 algab Pärnus kolmepäevane rahvusvaheline tegevuskunsti festival “Diverse Universe”, mille käigus toimuvad performance’id ligemale 100 kunstniku osavõtul.


Tegevuskunstifestivali avalöök tehakse Esplanaadi 10 kunstihallis täna kell 17, kui etenduse annab Soome Juurikasvu kunstnikegrupp.



Teemakohaselt on kunstihallis samal ajal üleval foto- ja videonäitus “KOPAS – Korean Performance Art Spirit”. KOPAS on Korea, Jaapani ja Hiina taidekunstnikke ühendav Lõuna-Korea pealinnas Soulis tegutsev kunstirühmitus. Pärnu kunstihalli ekspositsioonis on esindatud Korea performance läbi aastakümnete.



Kell 17.15 esineb kunstihallis Jaapani kunstnik Oikado Ichiro, kell 17.30 ameeriklane Ninnie Nuevo. Kell 17.40 astub üles eestlasi ühendav Group C.n.o.p.t ning 17.50 Rootsi kunstnik Morgan Schagerberg.



Kell 18.15 jätkuvad kunstnike etendused Pärnu kunstnike maja hoovil Nikolai 27.



Homme algab kestus-performance’ide paralleelne jada kell 12 kunstnike maja õuel ning kell 12.30 kunstihallis. Etteasted kestavad järgemööda mitu tundi. Päeva teine pool algab kell 15 taas kunstihallis, kus poole- ja veerandtunniste vahedega esitletakse lühietendusi, autoriteks nii üksikautorid kui kunstnike grupeeringud.



Esmaspäeval 12-18 toimub kunstihallis seminar teemal “International Performance Network”. Pärnusse jõudvad kunstnikud ja kunstikollektiivid on pärit Soomest, Jaapanist, USAst, Rootsist, Lätist ja Saksamaalt.



Festivali “Diverse Universe” üritused on pealtvaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles