Muuseumiööl kõlavad lood

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelisel muuseumiööl on muuseumid avatud hiliste õhtutundideni ning sissepääs on tasuta.
Rahvusvahelisel muuseumiööl on muuseumid avatud hiliste õhtutundideni ning sissepääs on tasuta. Foto: Erakogu

Tänavu 15. mail korraga 115 Eesti muuseumis toimuva järjekordse muuseumiöö sõnum on "Öös on lugusid", millest on inspireeritud muuseumiöö üritused ja programmid.


Ürituse ühe koordinaatori Mariann Raisma teatel toob muuseumiöö lugemisaastaga haakuv teema "Öös on lugusid" esile muuseumid kui lugude jutustajad. Nii võivad külastajad muuseumiööl osa saada kümnetest eriilmelistest üritustest üle Eesti: toimuvad etendused, mängud, lugemised, töö- ja jututoad, kontserdid, korraldatakse temaatilisi ekskursioone.

Üks eriatraktsioon on T-lood ehk Eesti kirjanike lühipalad, mida saab kuulata mobiiltelefonipõhises audiogiidis Regio T-numbri platvormil.

Tallinnas osalevad muuseumiööl muuseumide kõrval riigiarhiiv, kunstihoone ja kesklinna ajaloolised luteri kirikud, kus samuti toimuvad ringkäigud ja kontserdid. Tallinnas sõidab muuseumide vahel tasuta muuseumiöö buss.

Eesti muuseumiöö on osa üleeuroopalisest muuseumiööst, mida korraldatakse kuuendat korda. Eestis toimus muuseumiöö esimest korda mullu 16. mail. Muuseumiööl osales 100 muuseumi ja üritusest kujunes Eesti suurim muuseumide ühisüritus. Ainuüksi Tallinnas külastas sel ööl muuseume üle 50 000 inimese. "Muuseumiöö 2009" võitis Tallinna linna kultuuriteo auhinna.

Muuseumiöö toimub laupäeval, 15. mail 18-22 kokku 115 muuseumis üle Eesti, kuhu kõikjale on sissepääs tasuta. Muuseumiöö detailse programmi muuseumide kaupa leiab siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles