Tantsupäev ootab kaerajaanile

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RAK01: XI VIRUMAA TANTSUPIDU
:03MAI09,  
L-VIRUMAA, RAKVERE, EESTI


FOTOL: XI VIRUMAA TANTSUPIDU
Foto TEET SUUR/ VIRUMAA TEATAJA *** Local Caption *** XI VIRUMAA TANTSUPIDU RAKVERE SPORDIHOONES
RAK01: XI VIRUMAA TANTSUPIDU :03MAI09, L-VIRUMAA, RAKVERE, EESTI FOTOL: XI VIRUMAA TANTSUPIDU Foto TEET SUUR/ VIRUMAA TEATAJA *** Local Caption *** XI VIRUMAA TANTSUPIDU RAKVERE SPORDIHOONES Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts kutsub 29. aprillil taas tähistama rahvusvahelist tantsupäeva, seekord ühiselt kaerajaani keerutades.

Vikerraadios kõlab 29. aprillil kell 13.05 ja 19.05 kaerajaani muusika, et kõik tantsusõbrad igas Eestimaa nurgas saaksid tantsida kaerajaani. Kaerajaani muusikat mängitakse raadiost nelja salmi jagu.


Et tants alles jääks, soovitavad korraldajad võtta tants videosse ning laadida enda tutvustamiseks ja teiste rõõmuks Youtube'i üles. Lisaks eestikeelsele tutvustusele tuleks juurde kirjutada "Cool Estonian folk dance Kaerajaan is going to Europe", et selle leiaksid üles teisedki rahvad.

Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts kutsub kõiki üles looma omapäraseid ja uusi kaerajaani versioone ja interpreteeringuid.

Et ükski kaerajaan internetisügavusse kaotsi ei läheks, tuleks laadida need kõik ühte kohta. Selleks on vaja logida ennast Youtube'i sisse kasutaja ERRSKJ nime alt, mille parool on kaerajaan.

Kaerajaani kirjelduse leiab raamatutest Viron Vakka (Torop, 2008), Kontratantsud (Torop, 1995), Valimik Eesti Rahvatantse (Põldmäe; Tampere, 1938), Eesti Rahvatantsud (1953).

Kõikide uute kaerajaanide seast valitakse välja parimad, mis tulevad esitamisele ERRSi sünnipäevakontserdil detsembris 2010.

Et selts saaks teha kaerajaani statistikat, tuleks siis, kui kaerajaan tantsitud, anda sellest teada aadressil kadri@errs.ee ning märkida ära kes ja kus tantsis, kui palju ja mis rahvusest inimesi tantsis ning kas oli ka publikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles