Dirigentide meistrikursus naaseb Pärnusse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Neeme Järvi.
Dirigent Neeme Järvi. Foto: Ants Liigus

Neeme Järvi dirigentide meistrikursus koos orkestri- ja keelpillikursuse ning kontsertidega leiab sel aastal aset nii Pärnus kui Leigol.


Esimestel aastatel Pärnus toimunud kursus kolis eelmisel aastal Leigole, kuid tänavu on kasutusel mõlemad kursusele armsaks saanud paigad, teavitas ettevõtmise turundusega tegelev Piret Hallik-Sass.



2010. aasta kursused algavad 26. juulil Pärnus. Kursused lõpevad 7. augustil ning kursuse viimased päevad leiavad aset Leigol ja Otepääl.



Meistriklassis osaleb 16 noort dirigenti üle maailma, kes valitakse videote põhjal välja maikuus. Praegu on kursustele kandideerijate hulgas dirigente USAst, Kanadast, Inglismaalt, Prantsusmaalt, Hispaaniast, Nigeeriast, Mehhikost, Aserbaidþaanist ja mujalt. Peale Neeme Järvi õpetab kursusel suurte kogemustega dirigent Leonid Grin (USA).



Kursuse orkestrid on Pärnu linnaorkester ja üle-eestiline noorte sümfooniaorkester. Kontserdid toimuvad Pärnu kontserdimajas ja Eliisabeti kirikus ning Otepää kirikus.



“Erakordselt õnnestub kokku viia kaks suure nimega kursust: Neeme Järvi dirigentide meistrikursus ja professor Arbo Valdma klaveriuniversiteet, sest mõlemad toimuvad üheaegselt Pärnus,” ütles Hallik-Sass.



Kuulajad saavad koostöö vilju maitsta Neeme Järvi dirigentide meistrikursuse kontserdil Pärnu kontserdimajas, kus orkestri ees soleerib 11aastane imelapsest pianist Tengku Irfan Malaisiast, esitades Mozarti 27. klaverikontserdi.



Dirigentide kursusega ühel ajal toimub noorte orkestri- ja keelpillikursus, kus on õpetamas tunnustatud professorid ja interpreedid nii kodu- kui välismaalt Ulrike Danhofer (viiul, Austria) ja Mikhail Zemtsov (vioola, Holland) ning meie omad tipud Tõnu Reimann, Teet Järvi, ERSO kontsertmeistrid Arvo Leibur ja Elar Kuiv jt. Kursuse õppejõud ja õpilased annavad kammerkontserte nii Pärnus kui Otepääl.



“Kogu kursus on nagu omamoodi muusikaharidusfestival ja kulmineerub Leigo järvemuusika finaalkontserdiga, kus Neeme Järvi juhatusel toovad üle-eestiline noorte sümfooniaorkester ja segakoor Latvija publikuni suurejoonelise ja vaatemängulise ooperikooride galaõhtu ning Raveli kuulsa “Bolero”,” tutvustas Hallik-Sass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles