Edurivvi mahtus seitse Pärnumaalt

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandustootjate edurivisse mahtunud Pärnumaa osaühingud tegeleved peamiselt piimakarjakasvatuse ja söödatootmisega ja on teinud suuri rahapaigutusi nii farmide kui tehnika uuendamisse.
Põllumajandustootjate edurivisse mahtunud Pärnumaa osaühingud tegeleved peamiselt piimakarjakasvatuse ja söödatootmisega ja on teinud suuri rahapaigutusi nii farmide kui tehnika uuendamisse. Foto: Ants Liigus

Ajaleht Äripäev reastas edukamad põllumajandustootjad, 2012. aasta tulemuste järgi on riigi esisajas Pärnumaalt seitse ettevõtet.

Kõrgeimal ehk kuuendal kohal on OÜ Lõpe Agro, mis võrreldes eelnenud aastaga on tõusnud 28 kohta ettepoole. Osaühingu tegevjuht on Mare Noot, põhiomanike ringis viis juriidilist isikut. Vaadeldaval 2012. aastal oli Lõpe Agro käive 2 953 388 eurot ja ärikasum 786 403 eurot.

OÜ Lõpe Agro tegeleb sea-, kana- ja teraviljakasvatusega ning ostis tänavu kevadel Ühinenud Farmidelt Tõhelas piimakarjafarmi ja Oidremal noorkarjafarmi, laiendades tootmissuundi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles