Kaheksapaadi kaks liiget tegid spordiga lõpparve

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaheksapaat
Eesti kaheksapaat Foto: Valeri Prosvirnin

Kolm aastat tagasi Šotimaal kuni 23-aastaste MMil kuldmedali võitnud kaheksapaadi kaks liiget otsustasid sel aastal tippspordiga lõpparve teha.


Tartu Ülikoolis bioloogiat tu­deeriv Alvar Räägel otsustas keskenduda õpingutele ning Sten Villmann ei leidnud jätkamiseks enam motivatsiooni.



«Tippsport võttis nii palju aega ja teadsin, et pean selle valiku kunagi tegema. Seni pole ma oma otsust kahetsenud. Võimalik, et siis tekib mõni okas hinge, kui kaheksapaat MMi võidab,» avaldas Räägel.



Eesti Sõudeliidu juhid ei kipu noormehi aga päris maha veel kandma. «Salamisi ikka loodame, et suudame nad kuidagi tagasi meelitada,» avaldas sõudekoondise peatreener Jaan Tults, kes tundis heameelt, et kuni 23-aastaste meeste vanuseklassis tõstab nii mõnigi mees jõudsalt pead.



Seda näitas koondise katsevõistluski, kus vanematest poistest moodustatud roolijata neljapaat edestas finaalis nooremaid kolleege vaid nelja kümnendikuga. Seega, tase on ühtlane ja see tuleb paatkonna moodustamisel üksnes kasuks.



Luzerni MK-etapil selgub, kas kaheksapaat pääseb ka Portugalis peetavale EMile.  Selleks tuleb neil vähemalt kaheksa esimese hulka mahtuda. Juhul kui paatkond väga hästi esineb, pole võimatu, et nad saavad võimaluse osaleda ka Uus-Meremaa MMil.  Esialgu tundub see variant siiski üsna ebareaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles