Paul Mägi tutvustab põhjamaiseid heliloojaid

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Paul Mägi on kohtunud Pärnu linnaorkestriga 2007. ja 2010. aastal, kuid ütleb, et iga taaskohtumine tuletab varasema nii värskelt meelde, nagu polekski vahepeal ära olnud.
Dirigent Paul Mägi on kohtunud Pärnu linnaorkestriga 2007. ja 2010. aastal, kuid ütleb, et iga taaskohtumine tuletab varasema nii värskelt meelde, nagu polekski vahepeal ära olnud. Foto: Urmas Luik

Juubelihooaega tähistav Pärnu linnaorkester kutsub kogu 20. hooajal enda ja siinse publikuga taaskohtumisele tuntud ja tunnustatud dirigente, kes varemgi linnaorkestri ees seisnud.

Esimene neist on Paul Mägi, kelle dirigeerimist saab Pärnumaa rahvas jälgida Pärnu kontserdimajas homme õhtul.

Huvitav on seik, et Mägi on talle endale teadaolevalt ainus eesti dirigent, kes õppinud selle ameti omal ajal selgeks Moskvas legendaarse Gennadi Roždestvenski käe all. Nelja õpinguaasta järel Moskva konservatooriumis töötas Mägi Roždestvenski ja tema orkestri juures assistendina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles