Manifesti ettelugemine kajastub riigi sünnilinna kunstniku pildil

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu staažikas kunstnik ja õpetaja Leili Voll avas näituse, millel on aukohal ajaloolise hetke jäädvustus.
Pärnu staažikas kunstnik ja õpetaja Leili Voll avas näituse, millel on aukohal ajaloolise hetke jäädvustus. Foto: Urmas Luik

Ajalooline hetk, „Manifesti kõigile Eestimaa rahvastele“ ettelugemine 23. veebruaril 1918 Endla rõdult, on kunstnik Leili Volli teostuses saanud graafiliseks pildiks.

Pärnu keskraamatukogu näitusesaalis on kõnealune töö Leili Volli viimase aasta värvika loomingu kõrval aukohal, selle idee autorina on märgitud linnavolikogu liige, ettevõtja Viljo Vetik. Nõuandja kuni väikseimagi detailini oli Pärnu muuseumi direktor ajaloodoktor Aldur Vunk.

“Idee on jäädvustada sündmused, mis on toimunud Pärnus ja mõjutanud Eesti riigi arengut, kuid mida ei ole pildistatud või filmitud,” rääkis Viljo Vetik. “See on esimene pääsuke programmis, kus me tutvustame Pärnut kui Eesti Vabariigi sünnilinna, ja linnavolikogu juurde on moodustatud komisjon “Eesti Vabariik 100”, et riigi juubelit väärikalt tähistada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles