Juhtkiri: Väike kasv aastaga võrreldes

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Uudisteagentuur BNS edastas statistikaameti esialgsed andmed, mille kohaselt kasvas Eesti sisemajanduse kogutoodang (SKT) tänavu kolmandas kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 0,4 protsenti. Kasv on muidugi tibatilluke, aga näitab, et Eesti püüab kõigest väest nina vee peal hoida. Olgu öeldud, et praegune kasvujõnks järgnes pärast kaht järjestikust languskvartalit.

Eesti Pank tõdes, et majanduskasvu piirab nõrk väliskeskkond. Euroala majandus peaks jupphaaval paranema, aga meie peamiste kaubanduspartnerite selle aasta impordiprognoosid on pidevalt kahanenud. See põhjustab ebakindlust Eesti majanduses.

Eesti Pank hoiatab, et peale nõrga väliskeskkonna on oht majanduskasvule jätkuvas palgasurves. Ometi selgub, et just teatav palgakasv on aidanud majandusel püsida, sest majapidamiste tarbimine on kasvanud, mida omakorda on tinginud tööpuuduse vähenemine ja palgakasv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles