Ühisgümnaasiumi uuenduslik keeleõpe sai kõrge tunnustuse osaliseks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasium.
Pärnu ühisgümnaasium. Foto: Mart Kuuskmann

Euroopa Komisjon ning haridus- ja teadusministeerium autasustasid eile Pärnu ühisgümnaasiumi „Aasta võõrkeelealane tegu 2013“ tunnuskirjaga prantsuse keele süvaõppe suuna loomise eest.

Tunnuskiri on Euroopa Komisjoni ning haridus- ja teadusministeeriumi ühine autasu, millega toetatakse ja tunnustatakse uuenduslikku lähenemist keeleõppele.

Pärnu ühisgümnaasiumi gümnaasiumiosa B-klassid on saanud alates 2012. aastast õppida prantsuse keelt süvendatult neli tundi nädalas. Prantuse keelt õpetab ühisgümnaasiumis kooli arendusjuht Liis Raal-Virks, prantsusekeelseid prantsuse kunsti ajaloo tunde annab kooli kunsti- ja prantsuse keele õpetaja Marika Ristmäe.

Prantsuse keele õpet on muuhulgas toetanud eTwinningu veebiprojektid, rahvusvahelised koolidevahelised Comeniuse koostööprojektid, noortevahetused Prantsusmaal ja Eestis koos prantsuse keelt emakeelena rääkivate noortega. Samuti on keeleõpet toetanud koostöö Prantsuse suursaatkonna ja Prantsuse instituudiga Eestis, mille raames õpetatakse prantsuse keele õppijatele alates teatud tasemest prantsuse kunsti- ja kultuurilugu prantsuse keeles.

"Seega on Pärnu ühisgümnaasium võtnud selge suuna ja eesmärgi, et täita Euroopa Liidu 2020. aasta keelepoliitilist eesmärki, milleks on, et iga Euroopa kodanik peab oskama vähemalt kaht võõrkeelt peale emakeele. Lisaks inglise keelele tuleb soosida Euroopa Liidus teistegi Euroopas räägitavate keelte süvaõpetamist," sõnas Raal-Virks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles