Galerii: Kaitseliidu Pärnumaa malev tähistas 95. aastapäeva

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseliidu Pärnumaa malev tähistas laupäeva õhtul Pärnu Endla teatris maleva 95. aastapäeva, kohal oli koos kaasadega ligi 250 kaitseliitlast, naiskodukaitsjat, Kodutütarde ja Noorkotkaste esindajat ning malevaga seotud külalisi.

Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili ütles piduliku vastuvõtu avakõnes, et tema esimesed muljed Pärnumaa malevast on pärit selle aasta jaanuarist Utria dessandilt, millel maleva meeskonnad osalesid. Väljas paukus pakane, miinus 30 kraadi, ja ta Pärnumaa noored poisid olid lõkke ääres otsustuse teelahkmel – minna edasi või võistlus katkestada.

“Ja nad läksid! Nad läksid ja tegid selle võistluse ära meeskonnana, tulid võidukalt finišisse. Tublid, sitked, meelekindlad. Ja see ongi see, mis näitab pärnakate sisu: ei anna alla!” rääkis Kiili. “Seesama sitkus ja visadus kandub üle meie riigikaitsesse. See kandub üle sellest, mida me teeme iga päev, sellesse, kuidas me käitume ja näitame ennast ühiskonnale. Ühiskond vajab, et meie Eestimaa, meie isamaa on kaitstud ja et selle kalli isamaa eest me seisame. Nii et pärnakad on tublid, sitked, visad, ustavad. Aitäh teile selle eest, mis te olete andnud Kaitseliidule ja kogu Eesti riigile.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles