Kodanikujulguse aumärgi pälvis kolm pärnakat

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodanikujulguse aumärk ja meenekell.
Kodanikujulguse aumärk ja meenekell. Foto: PP

Eile andis justiitsminister Hanno Pevkur kolmele pärnakale üle kodanikujulguse aumärgi, millega tunnustatakse inimesi, kes on kurjategija tabanud, aidanud sellele oma julge tegutsemisega kaasa või hoidnud ära kuriteo.

Kokku tunnustati tänavu kodanikujulguse aumärgiga seitset inimest, kellest kolm elavad Pärnus: Riho Muhuste, Kaupo Kurberg ja Reimo Harma.

„Tänavusi tunnustatuid iseloomustab julgus sekkuda kiiresti ja otsustavalt kuriteo toimepanemisse ja selle avastamisele kaasaaitamine. Hädasolijale appiminemine ei ole just väga igapäevane ja seetõttu väärivad need julged mehed erilist tunnustust,“ ütles minister Pevkur märke üle andes. „Sellega on nad teeninud ära meie siira tänu. Nad ei ole kauged kangelased, vaid inimesed meie keskelt, kes on oma käitumisega eeskujuks. Tahan rõhutada, et turvalisus saab alguse meist igaühest ja tänaste aumärgi saajate teod on selle kohta parimad näited.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles