Muuseumiööl pääseb muuseumisse tasuta

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi muuseum.
Sindi muuseum. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Sellel laupäeval, 15. mail 18–22 toimub taas muuseumiöö, mil võib tasuta külastada 129 muuseumi, mäluasutust ja kirikut üle Eesti.

Kultuuriminister Laine Jänese teatel osaleb tänavusel lugemisaastast inspireeritud muuseumiööl rekordarv muuseume, mida huvilised võivad õhtu jooksul uudistama minna. “Side lugemisaastaga on väga tabav – on ju muuseumid omamoodi lugude jutustajad, andes külastajatele võimaluse teha möödunud aegadega tutvust läbi esemete ja nendega kaasas käivate lugude,“ lausus minister.

Muuseumiööl on külastajatel võimalik osa saada kümnetest eriilmelistest üritustest üle Eesti: toimuvad etendused, mängud, lugemised, töö- ja jututoad, kontserdid, korraldatakse temaatilisi ekskursioone.

Üheks eriatraktsiooniks on T-lood: Eesti kirjanike lühipalad, mida saab kuulata mobiiltelefonipõhises audiogiidis Regio T-numbri platvormil.

Tallinnas osalevad muuseumiööl peale muuseumide riigiarhiiv, kunstihoone ja kesklinna ajaloolised luteri kirikud, kus samuti toimuvad ringkäigud ning kontserdid. Tallinnas sõidab muuseumide vahel tasuta muuseumiöö buss.

Esimest korda toimus üle-eestiline muuseumiöö 16. mail 2009 muuseumiaasta suurüritusena, milles osales 100 muuseumi ning sellest kujunes Eesti suurim muuseumide ühisüritus. Ainuüksi Tallinnas külastas muuseumiööl muuseume üle 50 000 inimese.

Muuseumiöö täielik programm asub siin.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles