Miinimumpalk tõuseb 320 eurolt 355 eurole kuus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Toomas Huik

Valitsus otsustas tänasel istungil tõsta miinimumpalka kahel järgneval aastal. Samuti kinnitas 2014. aastaks töötuskindlustuse maksemäära praegusel tasemel.

Alates järgmise aasta 1. jaanuarist on tunnitasu alammäär 2.13 eurot ja kuutasu alammäär täistööajaga 355 eurot. 2015. aastast on minimaalne kuupalk 390 eurot. Kokku tõuseb alampalk 22%, teatas sotsiaalministeerium.

“Miinimumpalga tõstmisega suurenevad ka sellega seotud hüvitised, näiteks vanemahüvitis, töötuskindlustushüvitis ja lapsepuhkuse päevade tasu suurus,” selgitas sotsiaalminister Taavi Rõivas.

Valitsus kinnitas miinimumpalga ametiühingute keskliidu ja Eesti tööandjate keskliidu vahel sõlmitud kokkuleppe alusel. Töötasu alammäär kehtib kohustuslikuna kõigile Eesti Vabariigis tegutsevatele tööandjatele ja töötajatele.

Ühtlasi otsustas valitsus jätta töötuskindlustusmakse määrad praegusele tasemele ehk 2% kindlustatule ja 1% tööandjatele.

“Peame keskenduma teenustele, mis aitavad meie inimestel olla tööturul konkurentsivõimelised. Riik peab olema võimeline vajadusel toime tulema ka aastatepikkuse kõrge tööpuudusega, nagu näeme seda praegu Lõuna-Euroopas,” selgitas sotsiaalminister.

“Oluline on, et tööpuudus jätkuvalt väheneks ka Euroopa ja kogu maailma majanduses püsiva ebakindluse tingimustes, ” lisas Rõivas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles