Elektrilepingud lähenevad lõpule

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleval aastal valmib Eesti ja Soome vahel Estlink 2 merekaabel, mis muudab meie elektrihinna käitumise Soomega võrreldavamaks ja toob ilmselt kaasa senisest kõikuvama elektrihinna.
Tuleval aastal valmib Eesti ja Soome vahel Estlink 2 merekaabel, mis muudab meie elektrihinna käitumise Soomega võrreldavamaks ja toob ilmselt kaasa senisest kõikuvama elektrihinna. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Suures osas kodudes hakkab kehtiv elektrileping lõppema ja lähipäevil on inimestel vaja otsustada, kellelt ja millistel tingimustel uuel aastal elektrit osta.

Kelle elektrileping lõpeb 31. detsembriga, peaks sõlmima uue lepingu hiljemalt 10. detsembril. Seda juhul, kui soovitakse müüjat vahetada. Kui aga elektrileping sõlmitakse oma vana müüjaga, kes tõenäoliselt teeb pakkumise lepingu jätkamiseks, ei ole lepingu pikendamise kuupäev oluline, selgitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika osakonna ekspert Viive Šavel.

Kui tahta lepingut kindlasti 1. jaanuariks muuta, ei tasu 9.–10. detsembrini venitada, sest siis võivad elektrifirmade teeninduskanalid olla ülekoormatud. Pärast 10. detsembrit muudetud lepingud kehtivad alles 1. veebruarist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles