Pärnu lennuväli vajab 500 miljonit krooni investeeringuid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennuväli.
Pärnu lennuväli. Foto: Urmas Luik

Pärnu lennuväli vajab uuenemiseks ligi 500 miljoni krooni ulatuses investeeringuid, kuid majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul on see liiga suur summa.

Suvel maandub Pärnu lennuväljal mõnel korral nädalas üksnes Ruhnu lennuk, samuti on kohalikud ettevõtjad organiseerinud tšarterreise. Investeeringuid on aga vaja, sest lennurada laguneb, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Praegu võib lennuväli vastu võtta kuni 70kohalisi lennukeid, aga lennujaamahoone on juba sellegi reisijatehulga jaoks liiga väike. Vaasa tšarterreisidega tulevad reisijad mahuvad siia vaevu ära.

Raskeks võib lennuväljal minna siis, kui Kihnuga ühenduse pidamiseks muretsetakse jääklassiga laev ning teenindada jääb vaid Ruhnu lennuliin.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerumi kantsler Marika Priske ütles aga, et 500 miljonit on liiga palju lennujaama kohta, millest pole õieti aru saada, milleks ja kellele seda vaja on.

"See peaks olema mõistlik lahendus, mitte suur illusoorne projekt. Kui lahendus on mõistlik, me kindlasti toetame seda. Pärnu lennuvälja probleem on see, et pole selget arusaamist, mida vaja on," rääkis Priske. "Riik suhtub Pärnu lennujaama loomulikult positiivselt, aga kui kuskilt jookseb läbi suurusjärk 500 miljonit, siis arvan, et riigis on palju neid kohti, kuhu 500 miljonit on oluliselt rohkem vaja," lisas ta.

Lennujaama juhataja Erki Teemägi sõnul saab lennurada tõsise remondita veel umbes viis aastat kasutada, aga uute lendude koha pealt jäävad tema käed lühikeseks. "Lennujaam ei saa reisijatele välja mõelda sihtkohti, tegevuspaikasid - selle koha pealt on pall kohalike ettevõtjate väravas," märkis Teemägi.

Ettevõtja Ülo Mell, kes praegu juba organiseerib Ruhnu reise, kavatseb suvel huvilisi Gotlandile viima hakata. Pärnu maavalitsus aga valmistab ette siiski nelja aasta pikkust Kihnu lennuühenduse hanget, kuigi kahe aasta pärast on tulekul jääklassiga laev, mis suudab läbi murda 45 sentimeetri paksusest jääst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles