Uskumatu! Cofidist ei huvita Taaramäe meistrisärk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Cofidis

Jalgrattur Rein Taaramäe (pildil) Eesti meistrivõistlustest loobumise tagamaad ulatuvad kaugemale, kui pelgalt soov rahus elu esimeseks Tour de France’iks valmistuda.


«Prantsusmaal on kõik paigas,» kõlas Nice’is elava Taaramäe esmane kommentaar. «Eestis on mul pere ja sõbrad ning see segab keskendumist. Lisaks ei meeldi mulle reisimine. Eelmisel aastal sain enne Vueltat keskkonda vahetades valusa õppetunni. Lähtusin otsuse langetamisel ainult Tourist.»

Seejärel kisub Cofidise ridadesse kuuluva Taaramäe, kellel kaitsta nii grupi- kui ka temposõidu meistrisärk, jutt huvitavamaks. «Ma ei taha igal aastal võita. Cofidis soovib, et sõidaksin ka nende tavasärgis, kuid mulle pole selleks survet avaldatud,» täpsustas ta.

Kuigi riigi meistrivõistlustest on Touri nimel loobunud näiteks ameeriklane Lance Armstrong ja kasahh Aleksandr Vinokurov, on tegemist erakordse otsusega. Seda enam, et Taaramäel oleks koos tiimikaaslase Kalle Kriidiga hea võimalus lipuvärvides võistlusvorm Cofidisesse jätta. Ja kui Taaramäe peaks meie sinimustvalge särgiga Touril mehetegusid tegema, kostaks uhkusest ja rahuolust pakatavate eestlaste nurrumine kaugele Prantsusmaale.

25.–27. juunini Karksi-Nuias peetavaid koduseid tiitlivõistlusi lahutab 3. juulil Rotterdamis algavast Tourist nädal. «Ülekoormust ma ei karda. Selline pingutus oleks isegi hea,» möönis Taaramäe.

Kuigi Taaramäe otsus suurendab Kalev Chocolate Teami võiduvõimalusi, ei kiitnud meeskonna mänedžer Jüri Savitski andeka sportlase tegutsemist heaks. «Taaramäe loobugu eraldistardist, tulgu päev enne grupisõitu Eestisse. Olen nõus ta lennujaamast peale võtma ja kohe pärast finišit tagasi viima,» ütles Savitski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles