Uuritakse täiskasvanute oskusi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küsitluses "Tean ja oskan" osalenud saavad tänutäheks tellida meelepärase ajakirja tasuta.
Küsitluses "Tean ja oskan" osalenud saavad tänutäheks tellida meelepärase ajakirja tasuta. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Neljapäeval, 13. mail algab rahvusvahelise uuringu “Tean ja oskan” prooviküsitlus, mille käigus küsitletakse 16-65aastasi inimesi.

Uuringus osaleb kokku 26 riiki. Kutse prooviküsitluses osaleda saadetakse Eestis 3300 inimesele seitsmes linnas ja kaheksas vallas, Pärnumaal Are, Halinga ja Sauga vallas. Küsimustiku täitjad saavad tänutäheks kingituse – võimaluse tellida omal valikul ajakiri 2-12 kuuks.

Kõige olulisem on info selle kohta, kus ja kuidas meie täiskasvanute oskused arenevad, kui palju on oskuste tase seotud formaalse kooliharidusega, hilisema töö, koolituste ja koduse keskkonnaga.

“Praegu teeme Eestis võimalikult palju selleks, et vähendada tööpuudust ja anda võimalusi inimestele elukestvas õppes osaleda. Seega oleks just praegu tark liituda rahvusvahelise uuringuprogrammiga, et saada tehtu tulemuslikkusest adekvaatne pilt,” põhjendas haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.

Eestis pole varem täiskasvanute oskusi mõõdetud, küll on analoogne PISA uuring tehtud õpilaste hulgas. “Tean ja oskan” on kõige laialdasem täiskasvanute oskuste uuring, mis Eestis kunagi on tehtud.

Eestis korraldab uuringu haridus- ja teadusministeerium koostöös statistikaametiga, uuringut finantseerib Euroopa sotsiaalfond.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles