Juhtkiri: PISA: paremusel on suur vahe

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Euroopa majandus- ja koostööorganisatsiooni (OECD) haridusuuringu ehk PISA testi tulemuste avalikustamine on oluline sündmus nii õpetajatele, haridusbürokraatidele kui õpilastele.

Üks hea uudis oli kahtlemata see, et Eesti õpilased on kindlalt maailma parimate hulgas. Euroopas püsitakse lausa esiotsas, maailma arvestuses samuti, kuigi tundub, et seal ähmastavad pilti natuke hiinlased, kelle tippõpilaste osakaal tundub olevat võimatu, aga ilmselt seletub sellega, et sealt osalesidki vaid koolid, kuhu on spetsiaalselt kogutud väga võimekad õpilased.

Seni PISA tipus püsinud Põhjamaad on languses, tõusevad Balti riigid ja Venemaa. Kui varem oli eesti- ja venekeelsetes koolides õppivate laste tulemuste vahel suur lõhe, siis see on jõudsalt vähenenud tänu metoodika ja õpikute ühtlustamisele. Järelikult on õnnestunud pahasoovijatelt järjekordselt üks kaart käest ära lüüa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles