Kohus määras süütajale tingimisi vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus karistas tingimisi vangistusega noormeest, kes süüdistuse järgi süütas põlema võõra auto, samuti kasvatas kodus kanepit.

Uurimisandmete kohaselt sooritas varem kriminaalkorras karistatud 23aastane Sander esimese kuritöö mullu 23. novembri hilisõhtul veidi enne südaööd, kui süütas Pärnus Riia maanteel põlema Hahni pubi taha pargitud Hyundai Coupé. Põlengus sai kannatada auto esikapott, vasak esiporitiib, vasak uks ja salong, kahju oli kokku umbes 5400 euro ulatuses.

Kui korrakaitsjad Sanderile jälile jõudsid ja tema tegevust uurima asusid, selgus, et noormees kasvatas tänavu suvel Paides asuvas korteris üht kanepitaime.

Möödunud nädalal mõistis Pärnu maakohus Sanderi süüdi võõra vallasasja rikkumises ning kanepi kasvatamises ja määras talle kümnekuulise vangistuse. Sellele liitis kohus üheksa kuud ja 28 päeva, mis oli Sanderile määratud eelmise süüteo eest, kuid mis oli tal uue kuriteo sooritamise ajaks veel kandmata. Vangi noormehel siiski minna ei tulnud, kuna kohus pidas võimalikuks määrata Sanderile karistus tingimisi kaheaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles