Soojus püsib koos hoovihmadega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Nädalavahetusel on küll suvesoe õhk, ent homme pärastlõunast liiguvad üle Eesti juba hoovihmad. Suplemiseks on aga ka siseveekogude temperatuur veel jahedavõitu.

EMHI ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain ütles, et Lääne-Eestis on vihmapilved juba kohal ja ilmselt tuleb õhtul äikest ka.

«Ühelt poolt on Venemaal kõrgrõhkkond, mis annab sooja, samal ajal lõuna poolt lähenevad madalrõhualad, mis annavad jahedamat ja niiskemat õhku, nende kokkupuutepunkt sellise ilma teeb,» selgitas Merilain.

Täna öösel on veel olulise sajuta ilm, kuid homme pärastlõunal hoovihma ja äikese võimalus suureneb. Sooja on öösel kuni 15, päeval 20-25 kraadi. Rannikul võib õhutemperatuur 14-16 kraadi vahele jääda.

Pühapäeval liigub veidi jahedam ja niiske õhk Lõuna-Eestist põhja poole. Sajab hoovihma ja võib ka äikest olla, sooja on 17-22, rannikul paiguti 12-14 kraadi lähedal.

Esmaspäeva õhtupoolikul suureneb hoovihma ja äikese tõenäosus veelgi ja püsib ka teisipäeval. Tuul pöördub kirdesse ja tugevneb veidi. Õhusoojus ulatub ikka üle 20 kraadi, samuti ka järgnevatel päevadel.

Neljapäeval võib tugevneda kõrgrõhuala ja seetõttu saju tõenäosus väheneb ning reedel võimutseb juba kuivem ilm. Sooja tuleb kuni 26 kraadi.

Veekogud pole veel supeldavad

Kui päevitamiseks on järgnevad ilmad ideaalsed, siis supluseks näib veel vara olevat.

EMHI kodulehe andmetel on Eesti kõige soojem praegu Tamula järv, mille veetemperatuuriks mõõdeti 16,1 kraadi. Peipsi järves mõõdeti Mustvees 13 kraadi.

Soojemad on ka Velise ja Tänassilma jõgi, kus on vastavalt 16,4 ja 16,1 kraadi sooja. Võhandu ja Reiu jões voolab 15-kraadine vesi, mujal on jahedam.

«Nädalase sooja jooksul peaksid siseveed juba üsna hästi hakkama soojenema. Juba praegugi on need tublisti soojemaks läinud, alles mõni päev tagasi olid kõik 10 kraadi ümber,» märkis Merilain.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles