Uulu koolis õpiti lavavõitlust

, huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uulu koolis õpiti lavavõitlust.
Uulu koolis õpiti lavavõitlust. Foto: Erakogu

Teisipäeval, 10. detsembril õppisid Uulu põhikooli 5.–8. klassi poisid-tüdrukud kaklemist. Jah, just nimelt, lugesite tõesti: õppisid kaklemist. Ainut et sellist kaklemist, mis ei põhjusta pahandust ja valu ning mida saab näha teatrilaval ja filmides.

Nimelt oli meie kooli külaliseks tunnustatud lavavõitluse õpetaja Kalle, kes on koolitanud päris paljusid näitlejaid ja teisigi huvilisi valutult-veretult, aga sealjuures tõetruult võitlema. Enne tegutsemise algust said lapsed kuulata selgitusi, milleks peab lavakaklustesse suhtuma täie tõsidusega ja kui vajalik on treenimine. Näitleja peab ju säilitama tervise paljudeks etendusteks, vaatajale peab aga jääma võimalikult tõepärane mulje laval toimuvast.

Kaks tundi treeningut kolmele grupile, igas 10–15 õpilast, möödus asjalikult ja põnevalt tegutsedes. Õpetaja Kalle selgitused olid täpsed ja nõuanded aitasid veidi tagasihoidlikematel poistel-tüdrukutelgi edukalt näitlemisega toime tulla.

Päris huvitav oleks korraldada näiteks mõõgavõistluse õppimist, sest soovijaid oleks kindlasti. Võib-olla see kursus kunagi toimubki.

Praegu aga proovib õpetaja Annika leida võimalust sõita Tallinna vaatama VAT teatri ülipopulaarset noorteetendust „Pal-tänava poisid“, kus võiksime näha õpetaja Kalle treenitud näitlejaid esitamas lavavõitluse meistriklassi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles