Keha ei valeta ja mäletab ka varjatud tundeid

Helle Kullerkupp
, Tervistav Stuudio
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervistav stuudio asub Pärnus Rüütli ja Pühavaimu tänavate nurgal.
Tervistav stuudio asub Pärnus Rüütli ja Pühavaimu tänavate nurgal. Foto: tervistavstuudio.ee

Pärnus Tervistavas Stuudios alustab 18. maist vastuvõttu Eesti tuntuim kinesioloog Malle Raus. Viljandis elav ja töötav Raus on erihariduse omandanud Saksamaal International Kinesiology College’is. Ta on õpetanud kümmekond aastat Eestis huvilistele kinesioloogiat ja pidanud sellekohaseid loenguid messidel ning konverentsidel.


Kinesioloogia on üks viimaste aastakümnete uuemaid ja efektiivsemaid Hiina energiaõpetusel baseeruvaid psühhofüsioloogilise korrektsiooni meetodeid, mille järgi inimese tervis sõltub tema eluenergia voolamisest kudedes, rakkudes, tuumades.

Lihaste ja energia seosed

Kinesioloogia rajas 1960. aastate algul USA kiropraktik George Goodhearth, kes avastas üksiklihaste seose energiameridiaanidega ja energiavoolu aktiveerimise meridiaani kindlate punktide mõjutamisega. Kõik meridiaanid on seotud ühe või mitme lihasega ja kinesioloog kasutab lihaseid mõõduinstrumendina blokeeringu kindlaks tegemiseks ning energia tasakaalu viimiseks. Iga lihase kohta on eri testliigutus.

Goodheart täiustas lihastesti meetodit klassikalise meditsiini, kiropraktika, psühhoteraapia, massaaþi, toitumisõpetuse ja homöopaatiaga. Õpetus järgib vana Hiina põhimõtet, et hea tervis on saavutatud alles siis, kui kõik inimese elus on tasakaalus ja energeetilises kooskõlas.

Euroopasse, eelkõige Saksamaale jõudis kinesioloogia 1980-ndatel. Seda rakendatakse eri valdkondades: klassikalises meditsiinis, hambaravis, psühhoteraapias, pedagoogikas ja loodusravis kui diagnoosi- ja ravimeetodit.

Kinesioloogia on abiks arstidele, kes lihastesti abil valivad patsiendile sobiva ravimi, õppenõustajatele, kes selgitavad välja individuaalsed harjutused, mis soodustavad õppimist, ja psühholoogidele, kes kinesioloogia meetoditega toovad esile kliendi varjatud tunded.

Pinged rikuvad tervist

Stress blokib tavaliselt energia liikumise ja võivad tekkida kehalised vaevused: psühhosomaatilised haigused, meeleolu muutused, hirmud, paanikahood, töö- ja keskendumisvõime langus. Pinged on seotud mineviku, oleviku ja tuleviku sündmustega.

Üha enam avastavad terviseprobleemidega inimesed, et kehalised vaevused on seotud laste, elukaaslase, vanemate, naabrite või tööandjaga lahendamata või lõpetamata suhetega.

Kuni ei lahendata psüühikaprobleeme, kestavad need füüsilisel tasandilgi.

Terve inimese puhul annab kinesioloogiliste meetoditega välja selgitada, kuidas muuta oma elu senisest veel täiuslikumaks. Koos kinesioloogiga õpitakse vahet tegema, missugused loomuomadused ja oskused inimest isikliku potentsiaali rakendamisel segavad või toetavad.

Energia tasakaalustamine aitab ennetada kehalisi vaevusi ja haigusi, parandab kehahoiakut, liigeste ja lihaste liikuvust, annab leevendust pea- ja seljavalude, venituste ja allergiate puhul. Meetoditest on abi inimese enesetervenduslike jõudude aktiveerimisel, meeleolu languse ja emotsionaalse pinge tasakaalustamisel.

Kinesioloogia aitab kindlaks teha konkreetsele inimesele sobivad ja vastunäidustatud toiduained ja testida eraldi toidulisandite sobivust, et hakata õigesti toituma. Antakse kehakaalu langetamise ja säilitamise soovitusi Prantsuse toitumisteadlaste meetodite järgi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles