Suviselt soe ilm peibutab randa

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel tegi oma sellekevadise esimese supluse seitsmeaastane Elis Poolak.
Reedel tegi oma sellekevadise esimese supluse seitsmeaastane Elis Poolak. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui veel nädala algul pani osa inimesi pähe mütsi, kaela salli ja kätte kindad, siis äkitsi saabunud soojaga peesitavad nüüd söakamad poolpaljalt rannas.


Veel vapramatel on hooaja esimene supluski tehtud. Ema valvsa pilgu alla hullas eile Viljandi järves seitsmeaastane Elis Poolak, kes pärast käterätikusse mässituna väitis, et vesi oli soe. Jopes ja pikkades pükstes ema Hellevi Koval väristas kaldal õlgu ja ütles, et nii jahedaga teda küll vette ei tõmba, isegi mitte veel päevitama.

Viljandi randa haldava Viljandi spordikeskuse juhataja Mati Jürisson ütles, et väiksemaid koristustöid on seal tehtud aprilli keskpaigast alates, aga et ametlik rannahooaeg algab 1. juunil, on põhiline ettevalmistus veel ees.

«Niikaua pole Viljandi järve ja Paala järve ääres ka rannavalvet ning seepärast ei tööta veel paadilaenutus,» selgitas ta. «Ujumiskohtades on tarvis põhi puhastada, selle eest vastutab rannavalve. Juuniks peab kõik valmis olema.»

Mati Jürisson tõdes, et varasematel aastatel on Viljandis tehtud rannahooajaga algust 15. mail, kuid linnavalitsuse otsusega kestab see nüüd juuni algusest augusti lõpuni.

«Inimesed tulevad randa muidugi siis, kui soojaks läheb. Sel nädalal olid esimesed päevitajad Viljandi järve ääres platsis,» lisas ta.

Tänavu alustab Viljandis rannavalvet uus firma, pealinnast pärit Articard Security, kelle pakkumise tunnistas linnavalitsus kõige soodsamaks.

Juuni algusest augusti lõpuni on lepingu järgi Viljandi järve ääres üks valvur iga päev kella 9—24 ning kella 11—19 hoiab puhkajatel silma peal ka vetelpäästja. Paala järve ääres töötab iga päev kella 11—19 üks rannavalvur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles