Veerandilõpus käisid lapsed kirikus ja Ammende villas

, klassiõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli viiendikud õppisid Ammende villas etiketireegleid.
Raeküla kooli viiendikud õppisid Ammende villas etiketireegleid. Foto: Erakogu

Raeküla kooli viiendad klassid käisid sel aastal saabuvaid pühi tähistamas teistmoodi, kui seni oli seda tehtud.

Veerandilõpu ühel päeval oli viiendikel rutt pärast koolitunde bussi peale. Ees ootas Pärnu Eliisabeti kiriku külastus ja kohtumine kohaliku kirikuõpetajaga, kes rääkis lastele kiriku ajaloost, jõulude tähtsusest ja ristiusust. Kõige põnevamaks kohaks kirikus osutus pihitool ja huvi pakkus orel. Laste silmad läksid suureks, kui nad kuulsid, et kiriku vanemal orelil on koguni 4000 vilet, mis helisid tekitavad. Samuti said lapsed teada, miks on Pärnu linna vapil ristikujutis ja miks kiriku seinal on must rist.

Kui kirikus käidud, asusid õpilased ja õpetajad teele Pärnu ühe ilusama ja suursugusema hoone poole. Nimelt suundusid tulijad Ammende villasse. Selles võrratus kohas ootasid lapsi ees peened toidud ja hulk teadmisi sellest, kuidas seesuguses söögikohas käituda. Tarkusi söögilauakommetest ja seltskondlikust olemisest jagas õpilastele etiketikoolitaja.

Mitmekäiguline toit kombekalt söödud, näidati lastele kogu hotelli-restorani ja räägiti maja ajaloost. Kõik oli väga ilus, kuid erilist üllatust tekitas lastes hotelli sviit. „See on peaaegu niisama suur kui meie korter,“ imestas keegi. Veel räägiti jutte maja salaustest  ja -toast. Vana maja oli täis ilu ja põnevust, mis lastele väga meeldis. „Tore, et me siia tulime,“ kõlas tüdrukute suust.

Õues oli päevast saanud õhtu, jõulutuled särasid. Kõigil oli hea tuju ja arutleti söökide, ilusa maja ja lauakommete üle, millest varem kõike ei teatudki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles