Rüütli tänavast must valgelt

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnu Rüütli tänavat saab linna peatänavaks nimetada juba pikemat aega üsna tinglikult. Väga paljud kohalikud elanikud sattuvad sinna parimal juhul suvel, turistid seal küll aeg-ajalt jalutavad, kuid neidki pole piisavalt, et Rüütli suurema osa päevast kummitustänavat ei meenutaks.

Uue aasta algusega lisandus sellelt lahkunud äride nimekirja viis või enamgi poodi ja lahkujaid lisandub. Näiteks mõne aasta eest julge käiguna oma büroo Rüütli tänavale kolinud LVM paneb lähiajal seal paberid kokku ja kolib teatrimajja. Mõnegi veel töötava kaupluse aknal ilutseb pabersilt teadaandega, et ruum on üürile anda. Alasti mannekeenid on mõnda uude ja paremasse kohta rännanud ja ehk uued riided selga saanud, seintel püsivad jäljed valgustitest ja peeglitest.

Mõni nii-öelda raudnael veel püsib. Ajalooline ja legendaarne viinapood ning Baltman, Rüütli hoov ja hall apteek, sekka mõni lühema traditsiooniga tegija. Ei ole kõik rendipinnad tühjad, kuid tühjus on suurem kui täitumus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles