Koolilõpupeol püüavad pilku kirevad värvid

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülejõe gümnaasiumi neiud (all vasakult) Stiin Riisenberg, Sendy Tölp ja Liisa Orav olid rõõmuga nõus abiks olema Pärnu Nikkolo poes koolilõpupeo riiete, ehete valimisel ja demonstreerimisel.
Ülejõe gümnaasiumi neiud (all vasakult) Stiin Riisenberg, Sendy Tölp ja Liisa Orav olid rõõmuga nõus abiks olema Pärnu Nikkolo poes koolilõpupeo riiete, ehete valimisel ja demonstreerimisel. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Koolilõpupidude moelemmikud on läikivad kangad ja šikid lihtsad lõiked. Trendikad peokleidid on napid ja minimalistlikud, millele lisavad erksust kirevad värvid, põnevad detailid ja mustrid. Moodne ülikond on hall: olgu hele või tumedam, läiklev või matist kangast, see on igaühe enda valida. Suvepeod armastavad mugavat linast kangastki.

AS Baltika avalike suhete juht Merit Välba rõhutas, et endiselt püsib moeareenil klassikaline musta ja valge kontrast, mida sobib täiendada punase, roosa, hõbedase, lilla, sinise või rohelisega.

Jätkuvalt on moekas naiselik pluusi ja seeliku kombinatsioon, seelik olgu aga põlvepikkune pliiatsseelik.

Lihtsad lõiked ja läikivad kangad

Suviseks peoks võiks valida Mosaici kollektsioonist kas heegeldatud naiseliku chanel-kostüümi, stiilse täpilise kleidi või hoopis minimalistliku satiinkangast pükskostüümi.

Romantikute värvipalett on inspireeritud kosmeetikakoti sisust: puudritooni avara seelikuosaga kleit, lillemustriline heegeldatud topp ja seelik või huulepulgaroosa elegantne kostüüm. Varrukateta kleitide moekas lisand on napp boolerojakk või kootud "varrukad".

Ivo Nikkolo peokleite iseloomustavad sel hooajal rohked kaunistused. Moes on eri käsitöötehnikad, tikandid ja narmad. Pluusid-kleidid muudab vastupandamatuks rüüside ja volangidega kaunistatud rinnaosa.

Traditsioonilise valge kõrval pakub Nikkolo pidudeks julgeid värvilaike: erkpunast ja -sinist, leherohelist ja hurmavat beeži-musta kombinatsiooni.

Ehtemoes valitseb minimalistlik joon, rõivad räägivad sel kevadel enda eest ise.

Noormeestele soovitas Välba Montoni valikust suvepidudeks läikivast kangast ülikonda, millele omakorda lisavad veel sära erksad särgid. "Värvidest tasuks tähelepanu pöörata just roosale, rohelisele ja lillale. Mood armastab nii kitsaid kui poolkitsaid lipse, valik sõltub särgist ning sellest, kus ja millal seda kanda," vahendas Välba disainerite soovitusi.

Range ülikonna võib asendada frentšiga

Noormehed võiksid suvisel peol kanda frentši ehk Nehru pintsakut, mis on ajendatud India riigimehe Jawaharlal Nehru püstkraega kuuest tulenevast idamaisest pintsakutüübist.

Ülikonna kangas olgu trendikalt peenetriibuline ja naturaalne, näiteks elegantselt kortsuv ning kergesti hooldatav linane.

Ülikonda ilmestavad mängulised detailid nii pintsakul kui pükstel ning seda saab kombineerida nii linase särgi, linakiust õhukese kampsuni kui teksapükstega, jagas Välba moekunstnike nõuandeid.

"Koolilõpetamise ülikonna valikul soovitab Baltman meeles pidada, et see ei pea ilmtingimata olema hele, vaid praktilisuse mõttes võib valida klassikalise tumeda ülikonna," märkis Välba. "Küll peab ülikond laitmatult istuma: noormeestele sobib eriti hästi kitsas siluett, slim fit-mudel. Kandja nooruslikkust aitab veelgi esile tuua kitsas lips."  

Nikkolos lõpukleiti valimas

Pärnu Postimees käis Ülejõe gümnaasiumi neidude Liisa Orava, Sendy Tölpi ja Stiin Riisen-bergiga Pärnu Ivo Nikkolo poes lõpupeoks sobivaid rõivaid ja ehteid proovimas.

Nikkolo valik pani tütarlaste silmad särama ja kõik, mida firma moekunstnik soovitab, on Pärnu kaupluses saadaval: käsitöökleidid, suur valik pidulikke pluuse-seelikuid ja muidugi hurmavaid kleite igale maitsele. Nagu valiku tegemisel neide abistanud klienditeenindaja Elve Pedastu nentis, on suvine moelemmik, vähemalt Nikkolol, kleit.

 "Kostüüme leidub selle hooaja valikus tõesti vähe, kleite seevastu tavapärasest rohkem ja valik aina laieneb, sest hooajakaupa tuleb juurde," kinnitas ta.

Sellal kui tüdrukud peegli ees keerutasid, uurisin Pedastult, millised disainerikleidid kõige paremini kaubaks lähevad.

"Hästi ostetakse musta-valgekirjut väikest kleiti, mis on tõesti väga praktiline, sobib nii suviseks kui talviseks peorõivaks ja kanda saab seda nii käiste kui bolee-rojakiga," räägib Pedastu.

Ivo Nikkolo rõivaste hinnaklass sobib pigem ülikooli- kui gümnaasiumilõpetajale, aga tüdrukud on siinsest valikust vaimustuses ja Liisa lubab rikkaks saades rukkilillesinise kleidi kindlasti ära osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles