Kõlab Soome gospelmuusika

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Exit.
Exit. Foto: Jari Hakola

Soome üks tuntumaid gospelansambleid Exit annab koos ansambliga Crux reedest pühapäevani Eestis kolm täispikka kontserti.

Korraldajate teatel tähistatakse kontsertide sarjaga “Nähtamatu linn“ 20 aasta möödumist Exiti esimesest ülesastumisest Eesti pinnal.

Exit sai alguse 1987. aastal. 22 tegevusaasta jooksul on bänd välja andnud 14 helikandjat.
Exiti lugusid iseloomustavad nakatavad meloodiad ja elulähedased tekstid. Kui bänd tegevust alustas, oldi Soomes esimeste seas, kes ühendasid rokkmuusika ja kristliku sõnumi.

Bändi üks solistidest ja paljude lugude autor Pekka Simojoki on loonud ligikaudu 600 vaimulikku laulu, millest osa on tõlgitud eesti keelde.

Väga hea live-esinejana tuntud gospelbänd on andnud nii Soomes kui väljaspool kodumaad kokku üle 800 kontserdi.

Exiti esimene külastus Eestisse toimus 1990. aastal. Järgnevatel aastatel on ansambel kontsertidega üles astunud näiteks Missio Läänemaa üritustel, EELK misjonipäevadel ja EELK kirikunoortepäevadel. Viimati nägi Exitit Eestis 2009. aasta kevadel Tallinna "Lootuse" festivalil.

Ansambel Crux alustas 2002. aastal EELK Lääne-Nigula koguduse juures, kus hakati ühiselt noorteõhtutel musitseerima. Kristliku sõnumiga pop-rokki viljelev bänd on välja andnud neli heliplaati. Cruxi lugude autorid on peamiselt Joel ja Daniel Reinaru ja ligi pool bändi sügavasisulistest laulutekstidest pärineb vendade ema Helle Reinaru sulest.

Gospelkontserdid toimuvad reedel, 28. mail kell 19 Pärnu Eliisabeti kirikus, laupäeval, 29. mail kell 18 Viimsi keskkoolis ja pühapäeval, 30. mail kell 14 Haapsalu kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles