Mõrvasüüga noormees saab riigilt abi kaebuse esitamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Kahe alama astme kohtu otsusel mõrvas süüdi jäänud Kardo Kruusmaa saab riigilt abi, et kaebusega riigikohtusse pöörduda.

Kruusmaa taotles kassatsioonkaebuse esitamiseks riigilt õigusabi nii maa- kui ka ringkonnakohtus, kuid sai eitava vastuse. Seejärel pöördus ta riigikohtusse, mis otsustaski esmaspäeval rahuldada tema taotluse riigilt õigusabi saamiseks.

Viimati tuli Kruusmaa ja temaga koos kohtu all oleva Martin Meriranna süüasjas kohtuotsus mullu novembri lõpus, kui nende süüdimõistmise jättis muutmata Tallinna ringkonnakohus. Martin Meriranna kaitsja leidis ringkonnakohtusse esitatud apellatsioonkaebuses, et Meriranna süüdimõistmine mõrvas tulnuks tühistada ja noormees tulnuks õigeks mõista. Alternatiivina pakkus kaitsja välja, et ringkonnakohus võinuks mõrvasüü ümber kvalifitseerida raskete tervisekahjustuste tekitamiseks ja surma põhjustamiseks ettevaatamatusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles