Migratsioon paljastas lõhe Briti ja Poola vahel

Kalev Vilgats
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaministri Donald Tuski ja tema Briti kolleegi David Cameroni vahelt on läbi jooksnud priske must kass: ajaloolised liitlased loobivad vastastikku süüdistusi.
Poola peaministri Donald Tuski ja tema Briti kolleegi David Cameroni vahelt on läbi jooksnud priske must kass: ajaloolised liitlased loobivad vastastikku süüdistusi. Foto: Reuters

Kuigi Briti peaminister David Cameron oli sunnitud oma tööjõu vaba liikumise vastased plaanid Euroopa Liidu protesti peale riiulisse panema, on palju kahju juba tehtud, kirjutab Briti The Financial Times.

Sõnasõda Briti pea- ja Poola välisministri vahel paljastas pinged Euroopa Liidu seaduste üle, mis tagavad kodanike õiguse piiriüleseks tööotsimiseks. Vahelahendus, mida pakkus Cameron – Suurbritannia ei maksa Poola töötajale sotsiaaltoetust laste eest, kes elavad Poolas –, tõi esile eemaldumise kahe riigi vahel, keda kunagi peeti Euroopas loomulikeks liitlasteks.

Kohe näha: vanad sõbrad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles