Ülejõe raamatukogu taandub laenutuspunktiks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülejõe raamatukogu.
Ülejõe raamatukogu. Foto: Urmas Luik

Neljapäeval, 27. mail lõpetab Pärnu Ülejõe raamatukogu raamatute laenutamise, et sügisel pärast kogu reorganiseerimist jätkata tegevust laenutuspunktina.

Pärnu keskraamatukogu arendusjuhi Heinike Sinijärve ütlust mööda kahaneb Ülejõe raamatukogus raamatute arv küll oluliselt, kuid säilivad kõik teenused: sügiselgi saab raamatuid laenutada, kasutada on internetipunkt kolme arvutiga, teha võib koopiaid ja väljatrükki internetist.

“Raamatuid jääb 3000, kuid komplekteerime sinna ka uudiskirjandust ja soovi korral võib teoseid keskraamatukogust Ülejõele tellida, lehtede-ajakirjade lugemiseks on viis-kuus kasutajakohta,” kirjeldas Sinijärv.

Arendusjuhi arvates täidab Ülejõe raamatukogu edaspidigi lugejate esmavajaduse, kuid need, kelle jaoks vahemaa Ülejõelt kesklinna pole probleem või kes on nõudlikumad, hakkavad kasutama keskraamatukogu teenuseid.   

Ülejõe raamatukogu lugejaid jääb sügisest senise kahe raamatukogutöötaja asemel teenindama üks, reorganiseerimise järel asub teine spetsialist tööle keskraamatukogus.    

Raamatuid saab Jannseni 39 asuvasse Ülejõe raamatukokku tagastada viivisevabalt
18. juunini, pärast seda võib raamatud anda keskraamatukogu infoletti, teavitas Sinijärv.

Pärnu eelmine linnavalitsus kavatses kulukat remonti vajava Ülejõe raamatukogu möödunud aastal sulgeda, kuid linnarahva vastuseisu tõttu jäi see plaan ellu viimata. Toomas Kivimägi juhitav linnavalitsus tõstis kulude kokkuhoiu eesmärgil Ülejõe raamatukoguga ühe katuse alla MTÜ Kollisti Seltsi hallatava Vana-Pärnu kultuurikeskuse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles