Käsmu viikingilaeva tuleb tervitama Turm

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viikingilaeva ehitus Käsmus. Esiplaanil Aarne Vaik.
Viikingilaeva ehitus Käsmus. Esiplaanil Aarne Vaik. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Huvilised saavad nüüdsest Käsmu meremuuseumi juures uue laevaga ka meresõitu kogeda. Käsmu viikingilaeva merre veeskamine toimub mürtsuga 6. juunil algusega kell 12.


"Üle pika aja on Käsmus jälle rõõm tähistada laeva vettelaskmist, viimati lasti kordoni õues Kaevu valgamas vette laev Edmund 110 aastat tagasi – minu vana-vanaisa oli üks laeva neljast ehitajast, vanaisa siis alles õppis Käsmu merekoolis. Nüüd siis neljas laev samal laevaehitusplatsil,“ ütles Käsmu meremuuseumi peremees Aarne Vaik.

Seda uhket ettevõtmist tuleb tunnustama viikingilaev Turm Tartust, ajastu meeleolu loob Oorti kontsert. Kõik huvilised on oodatud, üritusel osalemine ja kontsert on  meresõpradele tasuta. Kohale tulevad ka  muinaskäsitöömeistrid.

Hetkel käib veel viimaseid päevi käib töö, et viikingilaev valmiks, ees on tõrvamine ja viimaste detailide paika panemine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles