Teet Roosaar: Linnapea ärritub kergesti

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Roosaar.
Teet Roosaar. Foto: Urmas Luik

Kümmekond aastat tagasi helistas Pärnu toonane linnapea Vello Järvesalu toimetusse ja pahandas, miks ajalehe esiküljel on avaldatud foto murul lebavatest noorukitest, kes õlut rüüpavad.

Ma ei saanud linnapea pahameelest aru, sest murul lebamises ja õllejoomises pole midagi erilist. Järvesalu arvates kahjustasime sellise fotoga linna mainet. Taipasin, et inimese vaatenurk sõltub tema ametipostist.

Samamoodi ei saa ma aru, miks Kivimägit häirib pealkiri “Pärnu valis silla asemel ametnike heaolu”. See pole etteheide Kivimägile, vaid tõdemus, et linnavalitsuse hoone remontimiseks võetud kohustuste tasumiseks võidakse kasutada Estonia müügi raha.

Kui kunagi arvati, et Estonia müügist ehitab Pärnu kolmanda silla, siis nüüd selgub, et Estonia raha kulus ametnike heaolu parandamiseks.

Ilmselt ei saanud linnapea sellisest mõttekäigust aru.

Ma ei eita, et 500 miljoni kroonine laenukoorem vajab kiiresti tasumist, pigem näitasin asjade omavahelist seost ja valikuvõimalusi. Selliste valikute eest vastutavad Keskerakond, IRL ja Rahvaliit, Kivimägi üritab seda suppi ära süüa.

Palun vabandust, et perearstikeskuse ja pereabikeskuse omavahel segi ajasin.

Linnapea arvamus, et see pole enam eksimus, vaid midagi muud, tundub aga natuke ülepingutatuna.

Saan Kivimägist aru, kui minu kirjutised teda mõnikord ärritavad. Mis teha, kui kõik ei mõtle samamoodi nagu linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles