Pärnut külastas Hollandi suursaadik Eestis Jos Schellaars

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi suursaadik Eestis Jos Schellaars (vasakul) kohtumisel Pärnu linnavalitsuses.
Hollandi suursaadik Eestis Jos Schellaars (vasakul) kohtumisel Pärnu linnavalitsuses. Foto: Pärnu linnavalitsus

Eile kohtus Hollandi suursaadik Pärnu linnapea ja maavanemaga, külastas Pärnumaa ettevõtteid ja uue kunsti muuseumi.

Kohtumisel linnapea Toomas Kivimägiga olid kõne all Pärnu linna ettevõtluskeskkond ja tööturul valitsev olukord. Suursaadik tundis huvi Pärnu sadama ning turba tootmise ja ekspordi vastu, vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas.

Suursaadik tundis huvi Pärnu kui Eesti suvepealinna tegemiste vastu. Vesteldi suvehooajast ja peamistest ettevõtlusvaldkondadest suvel. Samuti huvitas suursaadikut, millistest riikidest Pärnusse ja maakonda suvitama tullakse. Ettevõtluskeskkonda tutvustas külalistele Pärnu linnavalitsuse ettevõtluse arengu peaspetsialist Aare Raev.

Päev varem, kolmapäeval, kohtusid Aare Raev, Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse ning EASi esindajad Hollandi investoritega. Kõne all oli Loode-Pärnu tööstuskülla plaanitav investeering – ehitusplaatide tootmise tsehh. Sellel teemal vesteldi suursaadikuga eilegi.

Linnapeaga kohtumiselt suundus suursaadik Pärnu uue kunsti muuseumisse, lõunatas Pärnu maavanema Andres Metsojaga, külastas Pärnu sadamat ja Paikuse vallas asuvat osaühingut Pinea, mis tegeleb mööbli tootmisega.

Suursaadikut saatsid tema Pärnumaa visiidil Eesti aukonsul Hollandis Zwolle regioonis Nick van de Griendt, kes on Eestis aastaid tegutsenud turbaäris, ja saatkonna kaubandusatašee Kadri Pedas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles