Maailma tipptegijad jahivad Pärnumaa meistrimedalit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakas Karl Hannes Tagu asub DN-klassi maailma edetabelis viiendal kohal.
Pärnakas Karl Hannes Tagu asub DN-klassi maailma edetabelis viiendal kohal. Foto: Ants Liigus

Eesti jääpurjespordihooaja esimesel regatil, Pärnumaa lahtistel meistrivõistlustel on nimekad välisvõistlejad lubanud Eesti ässadele konkurentsi pakkuda.

“Praeguse seisuga on Eestis mitu head võistluspaika,” rääkis Eesti jääpurjetamisliidu tegevjuht Jaan Akermann eile Pärnu Postimehele. “Läinud nädalavahetusel käisime koos Vaiko Vooremaaga Rootsis, kus saime seitsmekordselt maailmameistrilt poolakalt Karol Jablonskilt ja Rootsi esinumbrilt Tomas Lindgrenilt lubaduse tulla Pärnumaa meistrivõistlustele.”

Rahvusvahelise DN-klassi jääpurjetamisliidu edetabelis, kuhu kantakse kahe viimase hooaja tulemused Euroopa- ja maailmameistrivõistlustelt ning Põhja-Ameerika tšempionaadilt, kuuluvad neli esimest kohta Jablonskile, tema kaasmaalasele Tomasz Zakrzewskile ja John Dennisele ning Ron Sherryle USAst. Karl Hannes Tagu on Eesti parimana viiendal kohal ja Vaiko Vooremaa Haapsalust asub 12. tabelireal. Kokku on maailma edetabelisse mahtunud 410 sportlast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles