Kuzja Zverev analüüsib inimloomust

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Kuznetsov.
Vladislav Kuznetsov. Foto: Erakogu

Teisipäeval, 25. mail avas Pärnu linnagalerii kunstike majas näituse “Kõik me oleme Aadama pojad” Narvas tegutsev kunstnik Vladislav Kuznetsov.

Kunstnikunimega Kuzja Zverev kasutab oma loomingus sageli graafikal põhinevat segatehnikat. Tema teosed analüüsivad inimloomust läbi absurdi- ja satiiriprisma.

Näitusel “Kõik me oleme Aadama pojad” uurib Zverev, millisest olukorrast sõltuvalt võib inimeses avalduda headus või kurjus. Kas tark võib olla ahne? Rumal helde, õel tark, aga hea rumal? Kunstniku arvates kannab igaüks meist endas nii palju, et vaid juhus võib anda alguse heale või halvale.

Kuznetsov sündis 1961. aastal Venemaal Kostromas. Ta lõpetas Jarsolavi kunstikooli ja Kostroma pedagoogilise instituudi kunstierialal. 1989. aastast elab mees Eestis. Üle kümne aasta tegutseb ta Narvas, kus tal on oma kunstistuudio.

Kuzja Zverev osaleb aktiivselt näitustel peamiselt Ida-Virumaal, aga ka mujal Eestis, Venemaal ja Lätis. Kuulub Eesti kunstnike liitu ja vabagraafikute ühendusse.

Näitus jääb avatuks 19. juunini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles