Erika Salumäe olümpiakuld jõuab Pärnu muuseumisse

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Salumäe kuldmedali esitlus Ammende villas.
Erika Salumäe kuldmedali esitlus Ammende villas. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu Muuseumi püsinäitus täieneb 31. jaanuaril kuldmedaliga, mille Erika Salumäe võitis 1992. aastal Barcelona olümpiamängudel.

Olümpiakuld jõudis trekiratturi kodulinna AS Pärnu Sadama vahendusel, kes ostis kahekordse olümpiavõitja Barcelona kulla möödunud aasta novembris Londoni Sotheby oksjonilt ja paneb selle välja kõigi silme alla. 1992, aasta kullasõit tõi Eesti lipu all üle aastakümnete jälle kuldmedali, mis on ühtlasi esimene olümpiavõit kogu taasiseseisvunud Baltikumi sportlastele.

2012. aastal publikule avatud püsiekspositsioon on pidevalt uuenev ja täienev väljapanek. Salumäe olümpiakuld jääb ilmestama Pärnu lähiajalooga seotud sündmuseid ning tähtsustab spordi osakaalu taasiseseisvunud Eestis. Publikul on võimalus uusima eksponaadiga edaspidi tutvuda püsinäitusel «11 000 aastat ajalugu – Elamusi vanast ajast».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles