Kunstnik maalib elutõde heast ja kurjast

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alar Raudoja

Pärnu kunstnike majas Nikolai 27 on avatud Narva kunstniku Kuzja Zverevi graafika ja maalide näitus “Kõik me oleme Aadama pojad”.

Kuzja Zverev, kodanikunimega Vladislav Kuznetsov on sündinud 1961. aastal Venemaal Kostromas, lõpetanud Jarsolavi kunstikooli ja Kostroma pedagoogilise instituudi kunsti erialal.

1989. aastast elab ja töötab kunstnik Eestis, tegutsedes põhiliselt Narvas, kus tal on oma kunstistuudio.

Eesti kunstnike liitu ja vabagraafikute ühendusse kuuluv Zverev osaleb aktiivselt näitustel peamiselt Ida-Virumaal, samuti mujal Eestis, Venemaal ja Lätis. Pärnus on tal personaalnäitus esimest korda.

Kunstniku jõulised teosed analüüsivad inimloomust läbi absurdi ja satiiri prisma. Zverevi ütlust mööda kujutab ta oma piltidel Aadama poegade olemust, mis võib olla mitmepalgeline.

“Me kõik arvame, et oleme head inimesed, ent sattudes piirsituatsiooni, pole headusest enam jälgegi. Tahan sellega öelda, et ideaalset inimest pole olemas,” väidab Zverev. “Kuna ma olen mees, siis teadvustan ja annan edasi mehe natuuri – Aadamat.” Tõeline kunstnik on Zverevi arvates alati filosoof.

Näitus on avatud 19. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles